Overslaan en naar de inhoud gaan

Louis van Gaal zou Lieke Martens graag in zijn team hebben

Geplaatst opzaterdag 5 januari 2019 - 7:39

Louis van Gaal heeft veel bewondering voor de voetbalkwaliteiten van Lieke Martens.

"Ik zou Lieke graag in m’n team hebben, ze is echt een teamspeelster", zegt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf.

Beste voetbalster
Volgens de topcoach, die in het verleden ook aan het roer stond bij FC Barcelona, is de sterspeelster uit Nieuw-Bergen niet voor niets de beste voetbalster ter wereld geworden. "Ze kan niet alleen dribbelen, maar ook passen, scoren en voorzetten geven", zegt de 67-jarige Amsterdammer. "En ze verdedigt goed mee. Als linkerspits is ze soms ook linksback, bij wijze van spreken. Bovendien schakelt ze redelijk goed om. Ze is niet voor niets de beste voetbalster van de wereld geworden."

Vakman
Martens kan de lovende woorden van Van Gaal wel waarderen. "Ik vind het vooral mooi dat hij zegt dat ik een teamspeler ben en ook meeverdedig", zegt ze tegen de krant. Verder steekt ze haar waardering voor de coach ook niet onder stoelen of banken. Ze noemt hem dan ook een vakman. "Van Gaal denkt altijd aan het collectief. Kijk naar het WK 2014. Als je ziet wat hij toen heeft gerealiseerd met Oranje. Ik denk niet dat veel coaches voor elkaar kunnen krijgen wat hij heeft gedaan."

Bondscoach
Een samenwerking met Van Gaal ziet Martens dan ook zeker zitten. Zo zou ze het fantastisch vinden als hij bondscoach zou worden van de Oranjeleeuwinnen. "De positie van bondscoach is al bezet door Sarina Wiegman en daar zijn we heel blij mee", zegt ze. "Maar ik denk dat het wel goed is als grote namen als Van Gaal zich verbinden aan het vrouwenvoetbal, in wat voor rol dan ook. In Engeland zie je dat al met Phil Neville, de bondscoach van het nationale team."

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen