Overslaan en naar de inhoud gaan

Lottummer heeft mooiste bergingswagen van Nederland

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 22:32

De bergingswagen van Kees Hendriks uit Lottum heeft de titel 'Mooiste Truck van Nederland' gewonnen.

Na een nominatie door de lezers van het fotojaarboek van vakblad Truckstar, met daarin meer dan 1400 vrachtwagens, koos een vakjury de knalgele truck van bergingsbedrijf Hendriks als beste in de categorie 'speciale voertuigen'.

Amerikaanse hefboom
De 62-jarige Hendriks heeft de winnende truck pas vijf weken in bezit. De wagen is het afgelopen jaar helemaal naar zijn wensen gebouwd en voorzien van allerhande takel- en sleepsnufjes om zware voertuigen te bergen. Dit was de jury ook opgevallen: "Deze doordachte truck met Amerikaanse hefboom kan alle klussen aan. Door de jarenlange ervaring heeft Kees bij de opbouw aan alle details gedacht."

Gereedschap
Voor Hendriks is de bergingswagen een stuk werkgereedschap. "Als je ergens staat en je hebt de spullen niet bij dan moet er iemand anders komen. Je wilt het het liefst zelf oplossen", zegt hij. Het mooiste vindt de chauffeur het om voertuigen met schade te bergen.

Hendriks zit al 42 jaar achter het stuur van een bergingswagen. Dertig jaar geleden won hij ook een prijs voor zijn toenmalige bergingswagen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen