Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte Walda denkt nog vaak aan Pinkpopdrama

Geplaatst opdonderdag 27 december 2018 - 13:39

Een veelbewogen jaar was het voor singer-songwriter Lotte Walda. Ze ontsnapte aan de dood toen een auto op Pinkpopgangers inreed, na afloop van het muziekfestival.

Bij dat drama kwam de 35-jarige Gilles Boux de Casson om het leven, hij was medewerker van poppodium De Nieuwe Nor in Heerlen. Drie anderen raakten zwaargewond.

Flinke snelheid
De zangeres zat op straat op de Mensheggerweg met een groepje mensen toen die al vrijgegeven was voor gemotoriseerd verkeer. "De afterparty was voorbij, en we hadden nog geen zin om te gaan slapen. Ik weet niet hoe, maar we zijn daar gewoon terecht gekomen. We zijn daar muziek gaan maken. Er kwamen steeds meer mensen bij, er gingen wat mensen weg. Er liepen ook heel veel mensen langs die gingen slapen. Het was echt nog wel een festivalsfeer", zegt ze. "Toen ineens kwam dat busje, en in mijn gevoel met een flinke snelheid."

Schreeuwen
Lotte en haar vriend Gino waren toen net opgestaan uit het groepje om naar hun tent te gaan. Ze stond met haar rug naar het drama toen zich dat voltrok. Ze zag het niet gebeuren, ze hoorde het wel: "Toen hadden we
meteen zoiets van dit is echt niet goed, we hoorden mensen schreeuwen. Ik heb de hele tijd zitten denken, moet ik er nu naartoe gaan? Maar ik had eigenlijk niks kunnen doen."

Het drama heeft veel impact op Lotte. Ze kent de zwaargewonden. De overleden Gilles kent Lotte uit De Nieuwe Nor, waar ze stage liep. Ze denkt 'heel regelmatig' aan het ongeluk.

Jam de la Gilles
Het Openbaar Ministerie concludeerde eerder dit jaar dat de veroorzaker van het ongeluk geen blaam treft. Hij reed door na de aanrijding, naar eigen zeggen in shock. Bij poppodium De Nieuwe Nor was 16 december jongstleden een muzikaal eerbetoon aan overleden medewerker Gilles, de 'Jam de la Gilles.'

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen