Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lotte Verbeek kwam per toeval in Hollywood terecht

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:05

De Venlose actrice Lotte Verbeek had eigenlijk geen intentie om in Amerika als actrice aan de slag te gaan.

Dat zei ze vrijdagavond in televisieprogramma Jinek. Verbeek heeft het inmiddels gemaakt in Hollywood.

Parijs
De droom van Verbeek was om in Parijs met toneel aan de slag te gaan, maar die ambitie kreeg acht jaar geleden een andere wending toen ze op festival Oerol benaderd werd door een Britse talentenscout.

Nederlands Filmfestival
"Het was heel ongebruikelijk", legt de actrice die bekend werd met onder meer Outlander uit. "Ik had die scout een half jaar eerder ontmoet bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht en opeens belde hij me. Ik verstond hem in eerste instantie niet, alleen dat ik op iemand leek."

Boedapest
Dat bleek uiteindelijk de minnares van de Paus te zijn; de rol die ze kreeg aangeboden in de Amerikaanse productie The Borgias. "Ik nam een auditie op en werd later teruggebeld dat de producent van de serie me wilde spreken in Boedapest. Ik twijfelde, omdat het de dag na mijn verjaardag was. Dat is niet een goed moment om zo'n gesprek te houden. 'Dat kan toch ook maandag?', vroeg ik."

Verhuizing
Uiteindelijk kreeg de Venlose de rol en groeide ze uit tot een populaire actrice aan de andere kant van de oceaan. Zes jaar lang woonde ze in de Verenigde Staten, maar onlangs keerde ze terug naar Europa. Bang voor haar toekomst als actrice is ze niet, nu ze verder weg van Hollywood woont. "De meeste producties waar ik in speelde, werden toch al in Europa opgenomen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen