Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lotte Verbeek kwam per toeval in Hollywood terecht

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:05

De Venlose actrice Lotte Verbeek had eigenlijk geen intentie om in Amerika als actrice aan de slag te gaan.

Dat zei ze vrijdagavond in televisieprogramma Jinek. Verbeek heeft het inmiddels gemaakt in Hollywood.

Parijs
De droom van Verbeek was om in Parijs met toneel aan de slag te gaan, maar die ambitie kreeg acht jaar geleden een andere wending toen ze op festival Oerol benaderd werd door een Britse talentenscout.

Nederlands Filmfestival
"Het was heel ongebruikelijk", legt de actrice die bekend werd met onder meer Outlander uit. "Ik had die scout een half jaar eerder ontmoet bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht en opeens belde hij me. Ik verstond hem in eerste instantie niet, alleen dat ik op iemand leek."

Boedapest
Dat bleek uiteindelijk de minnares van de Paus te zijn; de rol die ze kreeg aangeboden in de Amerikaanse productie The Borgias. "Ik nam een auditie op en werd later teruggebeld dat de producent van de serie me wilde spreken in Boedapest. Ik twijfelde, omdat het de dag na mijn verjaardag was. Dat is niet een goed moment om zo'n gesprek te houden. 'Dat kan toch ook maandag?', vroeg ik."

Verhuizing
Uiteindelijk kreeg de Venlose de rol en groeide ze uit tot een populaire actrice aan de andere kant van de oceaan. Zes jaar lang woonde ze in de Verenigde Staten, maar onlangs keerde ze terug naar Europa. Bang voor haar toekomst als actrice is ze niet, nu ze verder weg van Hollywood woont. "De meeste producties waar ik in speelde, werden toch al in Europa opgenomen."

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen