Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte Verbeek kwam per toeval in Hollywood terecht

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:05

De Venlose actrice Lotte Verbeek had eigenlijk geen intentie om in Amerika als actrice aan de slag te gaan.

Dat zei ze vrijdagavond in televisieprogramma Jinek. Verbeek heeft het inmiddels gemaakt in Hollywood.

Parijs
De droom van Verbeek was om in Parijs met toneel aan de slag te gaan, maar die ambitie kreeg acht jaar geleden een andere wending toen ze op festival Oerol benaderd werd door een Britse talentenscout.

Nederlands Filmfestival
"Het was heel ongebruikelijk", legt de actrice die bekend werd met onder meer Outlander uit. "Ik had die scout een half jaar eerder ontmoet bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht en opeens belde hij me. Ik verstond hem in eerste instantie niet, alleen dat ik op iemand leek."

Boedapest
Dat bleek uiteindelijk de minnares van de Paus te zijn; de rol die ze kreeg aangeboden in de Amerikaanse productie The Borgias. "Ik nam een auditie op en werd later teruggebeld dat de producent van de serie me wilde spreken in Boedapest. Ik twijfelde, omdat het de dag na mijn verjaardag was. Dat is niet een goed moment om zo'n gesprek te houden. 'Dat kan toch ook maandag?', vroeg ik."

Verhuizing
Uiteindelijk kreeg de Venlose de rol en groeide ze uit tot een populaire actrice aan de andere kant van de oceaan. Zes jaar lang woonde ze in de Verenigde Staten, maar onlangs keerde ze terug naar Europa. Bang voor haar toekomst als actrice is ze niet, nu ze verder weg van Hollywood woont. "De meeste producties waar ik in speelde, werden toch al in Europa opgenomen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen