Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte Verbeek kwam per toeval in Hollywood terecht

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:05

De Venlose actrice Lotte Verbeek had eigenlijk geen intentie om in Amerika als actrice aan de slag te gaan.

Dat zei ze vrijdagavond in televisieprogramma Jinek. Verbeek heeft het inmiddels gemaakt in Hollywood.

Parijs
De droom van Verbeek was om in Parijs met toneel aan de slag te gaan, maar die ambitie kreeg acht jaar geleden een andere wending toen ze op festival Oerol benaderd werd door een Britse talentenscout.

Nederlands Filmfestival
"Het was heel ongebruikelijk", legt de actrice die bekend werd met onder meer Outlander uit. "Ik had die scout een half jaar eerder ontmoet bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht en opeens belde hij me. Ik verstond hem in eerste instantie niet, alleen dat ik op iemand leek."

Boedapest
Dat bleek uiteindelijk de minnares van de Paus te zijn; de rol die ze kreeg aangeboden in de Amerikaanse productie The Borgias. "Ik nam een auditie op en werd later teruggebeld dat de producent van de serie me wilde spreken in Boedapest. Ik twijfelde, omdat het de dag na mijn verjaardag was. Dat is niet een goed moment om zo'n gesprek te houden. 'Dat kan toch ook maandag?', vroeg ik."

Verhuizing
Uiteindelijk kreeg de Venlose de rol en groeide ze uit tot een populaire actrice aan de andere kant van de oceaan. Zes jaar lang woonde ze in de Verenigde Staten, maar onlangs keerde ze terug naar Europa. Bang voor haar toekomst als actrice is ze niet, nu ze verder weg van Hollywood woont. "De meeste producties waar ik in speelde, werden toch al in Europa opgenomen."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen