Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte Verbeek kwam per toeval in Hollywood terecht

Geplaatst opzaterdag 16 februari 2019 - 16:05

De Venlose actrice Lotte Verbeek had eigenlijk geen intentie om in Amerika als actrice aan de slag te gaan.

Dat zei ze vrijdagavond in televisieprogramma Jinek. Verbeek heeft het inmiddels gemaakt in Hollywood.

Parijs
De droom van Verbeek was om in Parijs met toneel aan de slag te gaan, maar die ambitie kreeg acht jaar geleden een andere wending toen ze op festival Oerol benaderd werd door een Britse talentenscout.

Nederlands Filmfestival
"Het was heel ongebruikelijk", legt de actrice die bekend werd met onder meer Outlander uit. "Ik had die scout een half jaar eerder ontmoet bij het Nederlands Filmfestival in Utrecht en opeens belde hij me. Ik verstond hem in eerste instantie niet, alleen dat ik op iemand leek."

Boedapest
Dat bleek uiteindelijk de minnares van de Paus te zijn; de rol die ze kreeg aangeboden in de Amerikaanse productie The Borgias. "Ik nam een auditie op en werd later teruggebeld dat de producent van de serie me wilde spreken in Boedapest. Ik twijfelde, omdat het de dag na mijn verjaardag was. Dat is niet een goed moment om zo'n gesprek te houden. 'Dat kan toch ook maandag?', vroeg ik."

Verhuizing
Uiteindelijk kreeg de Venlose de rol en groeide ze uit tot een populaire actrice aan de andere kant van de oceaan. Zes jaar lang woonde ze in de Verenigde Staten, maar onlangs keerde ze terug naar Europa. Bang voor haar toekomst als actrice is ze niet, nu ze verder weg van Hollywood woont. "De meeste producties waar ik in speelde, werden toch al in Europa opgenomen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen