Overslaan en naar de inhoud gaan

Lotte Boonen stralende winnares eerste Talent & Co

Geplaatst opzondag 6 januari 2019 - 17:00

De 15-jarige danseres Lotte Boonen uit Born is zaterdagavond in Theater Kerkrade winnares geworden van het eerste seizoen van tv-programma Talent & Co.

De jury, onder leiding van musicalster Suzan Seegers, bepaalde dat zij de beste was.

Uitblinkers
Het L1-programma heeft een jaar lang vijf jonge talenten gevolgd die uitblinken in muziek of dans. Een jury keek mee en bepaalde welk talent zich in een jaar tijd het meest heeft ontwikkeld. Naast Suzan Seegers bestond de jury tijdens de finale uit Joes Brauers (acteur) en Stijn Huijts (directeur Bonnefanten-museum).

2000 euro
Winnares Lotte ontving, uit handen van directeur Jan Koks van FSI en gedeputeerde Ger Koopmans, de FSI Talent Trofee en de bijbehorende cheque van 2000 euro. Dit geldbedrag mag zij besteden aan coaching, workshops, instrumenten of apparatuur

Vijf kandidaten geselecteerd
Uit 20 Limburgse talenten werden eind 2017 vijf kandidaten geselecteerd. Lotte moest het in het programma opnemen tegen pianist Sino Schoonbrood (17) uit Simpelveld, dj Tijn Bosch (14) uit Genhout, sopraansaxofonist Pim Hesen (14) uit Broekhuizenvorst en fluitiste Fabiënne van den Hombergh (17) uit Roermond.

Cultuurprofielscholen
De talenten zijn met name geworven bij de in Limburg bestaande cultuurprofielscholen: scholen waarin kunst en cultuur nadrukkelijk op het lesrooster staan. DJ Tijn viel op bij de talentenwedstrijd Kunstbende. In het programma was te zien wat er komt kijken bij de ontwikkeling van talent en waar de tieners tegenaan lopen.

Naast de eerdergenoemde organisaties wordt het tv-programma ondersteund door de Provincie Limburg. L1 zendt zondag vanaf 18:00 uur de tv-registratie van de finale uit.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen