Overslaan en naar de inhoud gaan

Loterij schenkt half miljoen aan Continium

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 21:45

Het Continium in Kerkrade heeft dinsdag een half miljoen euro gekregen van de Bankgiro Loterij.

Dat gebeurde tijdens het Goed Geld Gale in museum Singer in Laren.

Opknapbeurt
Het geld is bedoeld om de zogeheten 'explorezone' te vernieuwen. Die is na tien jaar aan een opknapbeurt toe. In dat deel van het museum kunnen bezoekers interactief ondergaan hoe techniek het dagelijks leven beïnvloedt. In totaal kost de renovatie 1,8 miljoen euro, in de zomer van 2019 moet de klus geklaard zijn.

Bonnefanten
Behalve het Continium kreeg ook het Bonnefantenmuseum een bedrag van de loterij. Naast de 200.000 euro die de Bankgiro Loterij elk jaar aan het Maastrichts museum schenkt , kwam daar nog een extra bedrag van ruim 11.000 euro bij dankzij deelnemers aan de loterij die specifiek het museum steunen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen