Overslaan en naar de inhoud gaan

Loterij schenkt half miljoen aan Continium

Geplaatst opdinsdag 20 februari 2018 - 21:45

Het Continium in Kerkrade heeft dinsdag een half miljoen euro gekregen van de Bankgiro Loterij.

Dat gebeurde tijdens het Goed Geld Gale in museum Singer in Laren.

Opknapbeurt
Het geld is bedoeld om de zogeheten 'explorezone' te vernieuwen. Die is na tien jaar aan een opknapbeurt toe. In dat deel van het museum kunnen bezoekers interactief ondergaan hoe techniek het dagelijks leven beïnvloedt. In totaal kost de renovatie 1,8 miljoen euro, in de zomer van 2019 moet de klus geklaard zijn.

Bonnefanten
Behalve het Continium kreeg ook het Bonnefantenmuseum een bedrag van de loterij. Naast de 200.000 euro die de Bankgiro Loterij elk jaar aan het Maastrichts museum schenkt , kwam daar nog een extra bedrag van ruim 11.000 euro bij dankzij deelnemers aan de loterij die specifiek het museum steunen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen