Overslaan en naar de inhoud gaan

Lot uit Sesamstraat leest voor in het Heuvelland

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 20:57

Actrice Lot Lohr zat dinsdag niet in het decor van Sesamstraat, maar tussen de kinderen van verschillende basisscholen in het Heuvelland om voor te lezen.

Woensdag beginnen de Nationale Voorleesdagen, een initiatief om voorlezen te stimuleren. In Limburg werd de aftrap gegeven door de Sesamstraat-actrice.

Voorlezen
Maandag was de actrice, bekend van Sesamstraat, al te gast in onder andere Eijsden en Vaals. Dinsdagochtend was een aantal basisscholen in de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de beurt. Met het prentenboek Een huis voor Harry trekt 'Lot' door de provincie.

Fantasie
De actrice is een groot voorstander van voorlezen. "Taalgevoeligheid is een bijzonder iets. Kinderen kunnen zich hiermee leren uiten, voorlezen prikkelt hun fantasie en draagt zo bij aan de ontwikkeling van het jonge kind."

Burgemeesters
In het kader van de Nationale Voorleesdagen zullen diverse burgemeesters, wethouders en kinderboekenschrijvers de komende weken scholen bezoeken om het voorlezen te stimuleren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen