Overslaan en naar de inhoud gaan

Lot uit Sesamstraat leest voor in het Heuvelland

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 20:57

Actrice Lot Lohr zat dinsdag niet in het decor van Sesamstraat, maar tussen de kinderen van verschillende basisscholen in het Heuvelland om voor te lezen.

Woensdag beginnen de Nationale Voorleesdagen, een initiatief om voorlezen te stimuleren. In Limburg werd de aftrap gegeven door de Sesamstraat-actrice.

Voorlezen
Maandag was de actrice, bekend van Sesamstraat, al te gast in onder andere Eijsden en Vaals. Dinsdagochtend was een aantal basisscholen in de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de beurt. Met het prentenboek Een huis voor Harry trekt 'Lot' door de provincie.

Fantasie
De actrice is een groot voorstander van voorlezen. "Taalgevoeligheid is een bijzonder iets. Kinderen kunnen zich hiermee leren uiten, voorlezen prikkelt hun fantasie en draagt zo bij aan de ontwikkeling van het jonge kind."

Burgemeesters
In het kader van de Nationale Voorleesdagen zullen diverse burgemeesters, wethouders en kinderboekenschrijvers de komende weken scholen bezoeken om het voorlezen te stimuleren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen