Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lot uit Sesamstraat leest voor in het Heuvelland

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 20:57

Actrice Lot Lohr zat dinsdag niet in het decor van Sesamstraat, maar tussen de kinderen van verschillende basisscholen in het Heuvelland om voor te lezen.

Woensdag beginnen de Nationale Voorleesdagen, een initiatief om voorlezen te stimuleren. In Limburg werd de aftrap gegeven door de Sesamstraat-actrice.

Voorlezen
Maandag was de actrice, bekend van Sesamstraat, al te gast in onder andere Eijsden en Vaals. Dinsdagochtend was een aantal basisscholen in de gemeente Valkenburg aan de Geul aan de beurt. Met het prentenboek Een huis voor Harry trekt 'Lot' door de provincie.

Fantasie
De actrice is een groot voorstander van voorlezen. "Taalgevoeligheid is een bijzonder iets. Kinderen kunnen zich hiermee leren uiten, voorlezen prikkelt hun fantasie en draagt zo bij aan de ontwikkeling van het jonge kind."

Burgemeesters
In het kader van de Nationale Voorleesdagen zullen diverse burgemeesters, wethouders en kinderboekenschrijvers de komende weken scholen bezoeken om het voorlezen te stimuleren.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen