Overslaan en naar de inhoud gaan

Losgebroken koe was drachtig: 'Afschieten enige optie'

Geplaatst opdonderdag 28 oktober 2021 - 17:29

De losgebroken koe die donderdagochtend op de N280 bij Horn werd neergeschoten, was drachtig. In eerste instantie werd gemeld dat het om een stier ging, maar dat bleek later onjuist.

Veel mensen vragen zich af of er geen andere mogelijkheid was om het beest van de drukke weg te halen, door het bijvoorbeeld te verdoven. Volgens de politie was het beest doodschieten, met het oog op de veiligheid, echt de enige optie.

'Verdoving zou niet werken'
"Het beest had zo veel adrenaline in zich dat een verdoving niet zou werken", zegt een politiewoordvoerster. Het dier vangen zou ook onmogelijk zijn geweest. Daarom werd iemand met een vergunning ingeschakeld die na toestemming van de politie de koe mocht afschieten.

Door het incident ontstond er een kilometerslange file op de N280:

Video: Fer Traugott

Lees ook: Losgeslagen koe verwondt vrouw en veroorzaakt file

Gewonde vrouw
Het beest heeft bij de ontsnapping ook nog een vrouw verwond. Ze probeerde de koe op de Rijksweg tegen te houden, zegt een correspondent ter plaatse, maar werd daarbij omver gelopen door het dier. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De koe was ontsnapt uit een weiland in Beegden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen