Overslaan en naar de inhoud gaan

Lorena Wiebes sprint naar tweede plaats in Gent-Wevelgem

Geplaatst opzondag 31 maart 2019 - 15:13

Lorena Wiebes van Parkhotel Valkenburg is in Gent-Wevelgem, de vijfde wedstrijd in de UCI Women’s World Tour, als tweede geëindigd.

Zij moest na ruim 136 km en zes beklimmingen Kirsten Wild in Wevelgem in de massasprint voor laten gaan.

Grote valpartij
Al direct na de start werd de wedstrijd geneutraliseerd na een grote valpartij. Na 30 km koers joeg CCC-Liv het tempo omhoog en brak het peloton in meerdere stukken. Bij de heuvelzones kwamen de verschillende groepen weer bij elkaar. Bij de Kemmelberg werd het peloton weer uitgedund en daarna konden meerdere rensters het tempo niet meer volgen.

Vluchtpogingen
De Duitse Romy Kasper koos het hazenpad, bouwde een voorsprong op van een halve minuut, maar aan haar vlucht kwam veertig kilometer voor de streep een einde. Daarna waren er nog enkele vluchtpogingen, maar de wind verhinderde dat de aanvalsters uit de greep van het peloton konden blijven.

Na een lange massasprint kwam Kirsten Wild als eerste over de streep in Wevelgem.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen