Overslaan en naar de inhoud gaan

Lopers Urban Trail aangemoedigd door carnavalsvierders

Geplaatst opzondag 12 februari 2017 - 10:47

In Maastricht wordt zondag de eerste Urban Trail gelopen.

Een wedstrijd waarbij de deelnemers tijdens het lopen langs de verschillende karakteristieke gebouwen, steegjes en binnentuinen van de provinciehoofdstad.

Tien kilometer
Zo komen de 1200 renners langs de Tapijnkazerne, de Cellebroederskapel en lopen ze over het Vrijthof en de Sint Servaasbrug. Het stedelijke parcours is tien kilometer lang. De deelnemers worden deze ochtend aangemoedigd door de carnavalsvierders op de stoep van de kroeg.

Renners lopen door de Cellebroederskapel tijdens de Urban Trail in Maastricht.
Foto: L1

De organisatie had op meer deelnemers gehoopt, maar laat weten dat het waarschijnlijk niet bij een eenmalig evenement blijft.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Hardloopwedstrijd dwars door gebouwen in Maastricht
Protocol voor carnavalskarren Maastricht
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK waarschuwt artiesten voor oplichter
Odin Wijnhoven stadsprins van Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen