Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lopen sporters faciliteiten mis in voorbereiding Spelen?'

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:14

CDA en VVD in het Limburgs Parlement willen weten of Limburgse topsporters de dupe zijn van een mogelijk faillissement van Topsport Limburg.

Via schriftelijke vragen hopen zij te achterhalen of topsporters 'faciliteiten mislopen die voor hen van essentieel belang zijn, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2020'. En als dat het geval is, hoe het provinciebestuur dat denkt op te lossen.

Sporttalent ontwikkelen
Topsport Limburg werd in 2003 opgericht met als doel het faciliteren van Limburgs sporttalent zodat dat zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen. Dat gebeurde onder leiding van directeur Geert Ruigrok. Die werd in april op non-actief gesteld. Hij kon zich niet vinden in een bestuurlijke fusie met het Huis voor de Sport, maar er blijkt nu dus veel meer aan de hand.

Lees ook: Geen beweging meer in Topsport Limburg: tonnen tekort

Vorderingen
Vorige week werd duidelijk dat er een financieel tekort is van 675.000 euro. Dat is exclusief de vorderingen van de provincie en de gemeente Sittard-Geleen. De provincie weigert extra subsidie te verlenen om dat tekort op te vangen. Daardoor is het einde van Topsport Limburg nabij.

Geschokt
CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij en VVD-statenlid Teun Heldens zeggen geschokt te zijn over 'het enorme financiële tekort dat nu aan het daglicht is gekomen'. Daarom vragen zij om een precies feitenrelaas over hoe het zover heeft kunnen komen.

Wanbeleid
Zo willen ze worden geïnformeerd over op welke wijze het vermeend financieel wanbeleid is begonnen en of het provinciebestuur de afgelopen jaren signalen heeft gekregen dan wel vermoedens heeft gehad van dat wanbeleid.

Zakkenvullerij
Een andere vraag van CDA en VVD is of de subsidies van de provincie daadwerkelijk zijn besteed aan de projecten waarvoor ze bedoeld was en of er al dan niet sprake is geweest van zakkenvullerij. De huidige voorzitter van de Raad van Toezicht - Luc Winants - heeft eerder al laten weten dat er sprake is geweest van financieel wanbeleid.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen