Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lopen sporters faciliteiten mis in voorbereiding Spelen?'

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:14

CDA en VVD in het Limburgs Parlement willen weten of Limburgse topsporters de dupe zijn van een mogelijk faillissement van Topsport Limburg.

Via schriftelijke vragen hopen zij te achterhalen of topsporters 'faciliteiten mislopen die voor hen van essentieel belang zijn, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2020'. En als dat het geval is, hoe het provinciebestuur dat denkt op te lossen.

Sporttalent ontwikkelen
Topsport Limburg werd in 2003 opgericht met als doel het faciliteren van Limburgs sporttalent zodat dat zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen. Dat gebeurde onder leiding van directeur Geert Ruigrok. Die werd in april op non-actief gesteld. Hij kon zich niet vinden in een bestuurlijke fusie met het Huis voor de Sport, maar er blijkt nu dus veel meer aan de hand.

Lees ook: Geen beweging meer in Topsport Limburg: tonnen tekort

Vorderingen
Vorige week werd duidelijk dat er een financieel tekort is van 675.000 euro. Dat is exclusief de vorderingen van de provincie en de gemeente Sittard-Geleen. De provincie weigert extra subsidie te verlenen om dat tekort op te vangen. Daardoor is het einde van Topsport Limburg nabij.

Geschokt
CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij en VVD-statenlid Teun Heldens zeggen geschokt te zijn over 'het enorme financiële tekort dat nu aan het daglicht is gekomen'. Daarom vragen zij om een precies feitenrelaas over hoe het zover heeft kunnen komen.

Wanbeleid
Zo willen ze worden geïnformeerd over op welke wijze het vermeend financieel wanbeleid is begonnen en of het provinciebestuur de afgelopen jaren signalen heeft gekregen dan wel vermoedens heeft gehad van dat wanbeleid.

Zakkenvullerij
Een andere vraag van CDA en VVD is of de subsidies van de provincie daadwerkelijk zijn besteed aan de projecten waarvoor ze bedoeld was en of er al dan niet sprake is geweest van zakkenvullerij. De huidige voorzitter van de Raad van Toezicht - Luc Winants - heeft eerder al laten weten dat er sprake is geweest van financieel wanbeleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen