Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lopen sporters faciliteiten mis in voorbereiding Spelen?'

Geplaatst opmaandag 21 oktober 2019 - 18:14

CDA en VVD in het Limburgs Parlement willen weten of Limburgse topsporters de dupe zijn van een mogelijk faillissement van Topsport Limburg.

Via schriftelijke vragen hopen zij te achterhalen of topsporters 'faciliteiten mislopen die voor hen van essentieel belang zijn, bijvoorbeeld ter voorbereiding op de Olympische Spelen in 2020'. En als dat het geval is, hoe het provinciebestuur dat denkt op te lossen.

Sporttalent ontwikkelen
Topsport Limburg werd in 2003 opgericht met als doel het faciliteren van Limburgs sporttalent zodat dat zich zo goed mogelijk konden ontwikkelen. Dat gebeurde onder leiding van directeur Geert Ruigrok. Die werd in april op non-actief gesteld. Hij kon zich niet vinden in een bestuurlijke fusie met het Huis voor de Sport, maar er blijkt nu dus veel meer aan de hand.

Lees ook: Geen beweging meer in Topsport Limburg: tonnen tekort

Vorderingen
Vorige week werd duidelijk dat er een financieel tekort is van 675.000 euro. Dat is exclusief de vorderingen van de provincie en de gemeente Sittard-Geleen. De provincie weigert extra subsidie te verlenen om dat tekort op te vangen. Daardoor is het einde van Topsport Limburg nabij.

Geschokt
CDA-fractievoorzitter Mariska Werrij en VVD-statenlid Teun Heldens zeggen geschokt te zijn over 'het enorme financiële tekort dat nu aan het daglicht is gekomen'. Daarom vragen zij om een precies feitenrelaas over hoe het zover heeft kunnen komen.

Wanbeleid
Zo willen ze worden geïnformeerd over op welke wijze het vermeend financieel wanbeleid is begonnen en of het provinciebestuur de afgelopen jaren signalen heeft gekregen dan wel vermoedens heeft gehad van dat wanbeleid.

Zakkenvullerij
Een andere vraag van CDA en VVD is of de subsidies van de provincie daadwerkelijk zijn besteed aan de projecten waarvoor ze bedoeld was en of er al dan niet sprake is geweest van zakkenvullerij. De huidige voorzitter van de Raad van Toezicht - Luc Winants - heeft eerder al laten weten dat er sprake is geweest van financieel wanbeleid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen