Overslaan en naar de inhoud gaan

Loodsen gesloten na vondst softdrugs

Geplaatst opdinsdag 28 mei 2019 - 10:25

Meerdere loodsen in Echt zijn voor zes maanden gesloten. Eerder werd daar softdrugs gevonden.

De vondst kwam eind maart aan het licht tijdens de controle van de schuren.

Henneptoppen
In de schuren werden 2,2 kilo hasj in blokken, 55 gram gedroogde henneptoppen, 217 hennepstekjes en een grote hoeveelheid spullen die gebruikt worden voor hennepteelt aangetroffen. Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft dinsdag de schuren voor zes maanden gesloten.

Ontmoedigen
De gemeente sluit zonder waarschuwing een pand als er drugs wordt gevonden. Burgemeester Hessels: "Dit doen we om het telen, vervaardigen of verhandelen van verdovende middelen in onze gemeente te ontmoedigen. Vroeg of laat komen we erachter en dan krijg je, buiten de strafrechtelijke gevolgen, ook te maken met een sluiting."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen