Overslaan en naar de inhoud gaan

Loods in Geleen gesloten na vondst grote hoeveelheid drugs

Geplaatst opmaandag 11 juni 2018 - 13:16

Burgemeester Sjraar Cox heeft maandagochtend een loods in Geleen gesloten nadat er eerder duizenden kilo's hasj werden aangetroffen.

De loods op het terrein van de Al-Houda moskee aan de Transportlaan gaat voor de duur van zes maanden op slot.

Protest
Een belanghebbende heeft eind vorige week geprobeerd de sluiting te voorkomen door een voorlopige voorziening aan te vragen. De burgemeester heeft echter besloten niet te wachten tot de rechtbank dit verzoek behandeld. Hij heeft de sluiting van het pand doorgezet. De rechtbank is akkoord met het standpunt van Cox.

Lees ook: Drugsloods 'terreur- en witwasmoskee' voor half jaar gesloten

Mega-drugsvondst
In april werd in de loods 3.660 kilo hasj en ongeveer 2.500 kilo aan grondstoffen voor synthetische drugs gevonden. Dit zou een straatwaarde van enkele miljoenen euro's hebben.

De sluiting is volgens de burgemeester een duidelijk signaal dat de handel in verdovende middelen onder geen enkele voorwaarde wordt getolereerd.

Lees ook: Mega-drugsvondst 'aanleiding genoeg' voor sluiting loods

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen