Overslaan en naar de inhoud gaan

Loods door brand verwoest in Panningen

Geplaatst opzaterdag 3 april 2021 - 11:41

In een loods van een landbouwbedrijf aan de Zandbergweg in Panningen heeft zaterdagochtend een grote brand gewoed. Daarbij kwam veel zwarte rook vrij die over Panningen en Helden trok.

De brandweer adviseerde inwoners om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Grote brand
De brandweer werd net na 11:00 uur gealarmeerd voor de brand in de loods van ongeveer 20 bij 40 meter. Met man en macht werd er geprobeerd om te voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning die vlak bij de loods ligt. Dat is gelukt. De loods moet als verloren beschouwd worden.

De brandweer was met zeker drie tankautospuiten, twee waterwagens en een hoogwerker ter plaatse. Brandweerlieden uit onder meer Maasbree, Meijel en Venlo helpen mee om het vuur te blussen.

Metingen
Dikke rookwolken trokken over Helden en Panningen. In de omgeving zijn metingen uitgevoerd. Daarbij zijn geen stoffen gevonden die gevaar opleveren voor de gezondheid. De rook is inmiddels goed verdund door de wind.

De brand is onder controle. Het sein brandmeester is gegeven. De brandweer is nog wel aan het nablussen. Dit zorgt ook voor enige rookontwikkeling. Een team van de brandweer is ter plaatse om onderzoek te verrichten naar de oorzaak van de brand.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen