Overslaan en naar de inhoud gaan

Longcentrum Ciro beperkt bezoek na coronabesmettingen

Geplaatst opwoensdag 14 oktober 2020 - 9:47

Het Longcentrum Ciro in Horn past de bezoekersregeling aan nadat afgelopen week negen patiënten positief zijn getest op het coronavirus. Dat meldt Ciro woensdag op haar eigen website.

Vorige week waren twee patiënten positief getest op het coronavirus. Daarna kregen meer patiënten klachten en is besloten om maandag alle 81 patiënten te laten testen. Van de geteste groep bleken negen patiënten besmet, van wie sommigen verder geen symptomen hadden. Een besmette patiënt had ernstige klachten en is naar het ziekenhuis gebracht.

Geïsoleerd
De positief geteste patiënten die in Ciro verblijven, zijn overgebracht naar een geïsoleerde afdeling. Hier krijgen ze aangepaste zorg en kunnen ze andere patiënten niet besmetten.

Video: L1

Medewerkers niet getest
De medewerkers van Ciro zijn niet getest. Franssen: "We volgende landelijke richtlijnen. Dus alleen bij klachten testen. Het is bovendien lastig omdat het personeel aan het einde van de dienst weer iedere dag naar huis gaat en de volgende dag weer komt. Dan zouden we erg veel en continu moeten testen."

Weekendverlof
"We hebben door de patiënten te testen goed inzichtelijk wat de stand van zaken is", meent de longarts. "Vanaf deze week hebben we de bezoekersregeling aangescherpt. Patiënten mogen onder voorwaarden één vaste bezoeker ontvangen. Verder hebben we het weekendverlof van patiënten ingetrokken. Ze komen uit het hele land en we willen voorkomen dat ze in het weekend door nauw contact met anderen het coronavirus oplopen."

Met deze maatregelen hoopt Ciro verdere besmettingen buiten de deur te houden. Het behandelprogramma vindt nu zoveel als mogelijk plaats op de eenpersoonskamers van de patiënten.

Mondkapjes
Al eerder trof Ciro maatregelen zoals het verplicht dragen van een mondkapje terwijl dit voor longpatiënten moeilijk is. "Onderzoek toont aan dat mondkapjes geen nadelige invloed hebben op de zuurstofopname maar veel patiënten ervaren ze toch als benauwend", aldus Franssen.

Ciro is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met chronische longaandoeningen zoals COPD en astma, hartfalen en ademhalingsstoornissen tijdens het slapen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten