Overslaan en naar de inhoud gaan

Lonely Planet: Nederland in top 10 dankzij Maastricht

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 7:21

Koningsdag in Maastricht levert Nederland een plek op in de top 10 van landen die toeristen in 2020 volgens reisgids Lonely Planet moeten bezoeken.

Nederland neemt plek 7 in op die lijst.

Race
De reisgids zet Nederland in de top 10 vanwege een aantal bijzondere evenementen in 2020. Naast Koningsdag op 27 april zijn dat de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding in het voorjaar van 2020 en het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Maastricht was ook in de race om die Europese zangwedstrijd te organiseren.

Lift
Lonely Planet stelt dat een bezoek aan Nederland niet compleet is zonder een bezoek aan Maastricht. De provinciehoofdstad zit in de lift op het gebied van toerisme. Het aantal toeristische overnachtingen is volgens de toerismemonitor van Maastricht tussen 2010 en 2017 met 40 procent toegenomen, van 850.000 naar 1,2 miljoen overnachtingen per jaar.

Liberia
De volledige top 10 bestaat uit Bhutan, Engeland, Macedonië, Aruba, Swaziland, Costa Rica, Nederland, Liberia, Marokko en Uruguay.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen