Overslaan en naar de inhoud gaan

Lonely Planet: Nederland in top 10 dankzij Maastricht

Geplaatst opdinsdag 22 oktober 2019 - 7:21

Koningsdag in Maastricht levert Nederland een plek op in de top 10 van landen die toeristen in 2020 volgens reisgids Lonely Planet moeten bezoeken.

Nederland neemt plek 7 in op die lijst.

Race
De reisgids zet Nederland in de top 10 vanwege een aantal bijzondere evenementen in 2020. Naast Koningsdag op 27 april zijn dat de festiviteiten rondom 75 jaar bevrijding in het voorjaar van 2020 en het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Maastricht was ook in de race om die Europese zangwedstrijd te organiseren.

Lift
Lonely Planet stelt dat een bezoek aan Nederland niet compleet is zonder een bezoek aan Maastricht. De provinciehoofdstad zit in de lift op het gebied van toerisme. Het aantal toeristische overnachtingen is volgens de toerismemonitor van Maastricht tussen 2010 en 2017 met 40 procent toegenomen, van 850.000 naar 1,2 miljoen overnachtingen per jaar.

Liberia
De volledige top 10 bestaat uit Bhutan, Engeland, Macedonië, Aruba, Swaziland, Costa Rica, Nederland, Liberia, Marokko en Uruguay.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen