Overslaan en naar de inhoud gaan

Lomm klaagt over frietlucht aardappelverwerker

Geplaatst opdonderdag 20 juni 2019 - 19:34

Na klachten over stank uit de omgeving van de frietfabriek van Aviko in Lomm komen er gesprekken tussen Aviko, de dorpsraad en de gemeente.

Dat meldt Omroep Venlo.

Zelf keuren
De fabriek kreeg drie jaar geleden al strengere geurnormen opgelegd van de gemeente, en de verplichting om dat zelf in de gaten te houden. Een woordvoerder van de aardappelverwerker zegt dat de overlast ook binnen de normen blijft, al klinken uit het dorp andere geluiden.

Overlast
Aviko zegt mee te willen denken aan manieren om de overlast terug te dringen. Of daarbij ook wordt gedacht aan verplaatsing van bepaalde productieprocessen naar andere tijdstippen of vestigingen van de piepergigant, zoals de dorpsraad Lomm graag zou willen, is nog niet bekend.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen