Overslaan en naar de inhoud gaan

Loket voor asbestvragen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 6:44

De provincie Limburg krijgt een ‘asbestloket’ waar mensen terechtkunnen met al hun vragen over asbest en de sanering daarvan.

Uiterlijk 1 januari 2024 moeten alle asbestdaken bij particulieren, bedrijven en instellingen gesaneerd zijn.

Campagne
De provincie start ook een bewustwordingscampagne om mensen te wijzen op de gevaren van asbest.

'Geen asbest meer in 2024'
Gedeputeerde Daan Prevoo (SP): "We willen mensen niet bang maken, maar ze wel bewust maken van de feiten. Geen asbest meer in 2024, maar ook wijzen op de gezondheidsrisico’s en de mogelijke juridische gevolgen als mensen in contact worden gebracht met asbest."

Actieprogramma
Het asbestloket en de campagne zijn opgenomen in het actieprogramma dat Prevoo toevoegde aan zijn ‘operatie Asbest en Energie’ waarin 100 miljoen is vrijgemaakt voor asbestsanering en duurzame energie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar hergebruik asbest voor de zomer klaar
Gedeputeerde: geen twijfel over plan asbestsanering
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen