Overslaan en naar de inhoud gaan

Loket voor asbestvragen

Geplaatst opwoensdag 20 januari 2016 - 6:44

De provincie Limburg krijgt een ‘asbestloket’ waar mensen terechtkunnen met al hun vragen over asbest en de sanering daarvan.

Uiterlijk 1 januari 2024 moeten alle asbestdaken bij particulieren, bedrijven en instellingen gesaneerd zijn.

Campagne
De provincie start ook een bewustwordingscampagne om mensen te wijzen op de gevaren van asbest.

'Geen asbest meer in 2024'
Gedeputeerde Daan Prevoo (SP): "We willen mensen niet bang maken, maar ze wel bewust maken van de feiten. Geen asbest meer in 2024, maar ook wijzen op de gezondheidsrisico’s en de mogelijke juridische gevolgen als mensen in contact worden gebracht met asbest."

Actieprogramma
Het asbestloket en de campagne zijn opgenomen in het actieprogramma dat Prevoo toevoegde aan zijn ‘operatie Asbest en Energie’ waarin 100 miljoen is vrijgemaakt voor asbestsanering en duurzame energie.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar hergebruik asbest voor de zomer klaar
Gedeputeerde: geen twijfel over plan asbestsanering
Sanering asbestdaken ligt achter op schema
Politiek sceptisch over asbestprogramma Prevoo
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen