Overslaan en naar de inhoud gaan

Loket Giro 777 vanaf vrijdag open voor gedupeerden Limburg

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 8:28

Inwoners van Limburg die gedupeerd zijn door de wateroverlast van vorige maand, kunnen vanaf vrijdag een gift van 1000 euro van Giro 777 aanvragen.

Ze kunnen de aanvraag tot en met 16 augustus doen via de website van hun gemeente, meldt het Nationaal Rampenfonds.

Snel uitgekeerd
Het is de bedoeling dat het geld snel en zonder omhaal wordt uitgekeerd aan iedereen die de begane grond heeft zien overstromen en daardoor ernstige schade aan woning en inboedel heeft opgelopen, aldus het fonds. Het streven is dat iedereen die daarvoor in aanmerking komt, voor 1 september de gift heeft ontvangen. Het bedrag wordt belastingvrij uitgekeerd en heeft geen invloed op een eventuele (bijstands)uitkering.

Water in huis
In aanmerking komen huishoudens die aanzienlijke schade hebben geleden als gevolg van de wateroverlast. Het water moet echt op minimaal plinthoogte in de woonvertrekken op de begane grond hebben gestaan, dus niet alleen in de kelder, de berging of de tuin. Bij eventuele controle moet dit kunnen worden aangetoond. De straat moet bij de gemeente bekend zijn als straat die blank heeft gestaan.

Tevreden met regeling
Voorzitter Clémence Ross-van Dorp van het Nationaal Rampenfonds is tevreden met de regeling zoals die nu is opgetuigd. "In goed overleg is in korte tijd een praktische, weinig bureaucratische uitvoeringsafspraak gemaakt. Wij zijn daarvoor zeer erkentelijk. Zo kan de solidariteit met de gedupeerden van de overstromingsramp, waarvan zoveel Nederlanders door hun bijdrage via de actie Giro 777 hebben blijk gegeven, voor de zwaarst getroffenen snel zichtbaar zijn."

Bijna 11 miljoen euro
Via Giro 777 is intussen bijna 11 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de overstromingen. Dat bedrag is bijeengebracht door 190.000 donateurs. Het Rampenfonds denkt dat het aantal aanvragen onder de achtduizend blijft. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt mogelijk tot een lagere gift besloten.

Stichtingen en verenigingen kunnen al sinds vorige week een beroep doen op Giro 777 voor een bijdrage voor kleinschalige herstelprojecten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen