Overslaan en naar de inhoud gaan

Loket Giro 777 vanaf vrijdag open voor gedupeerden Limburg

Geplaatst opdonderdag 5 augustus 2021 - 8:28

Inwoners van Limburg die gedupeerd zijn door de wateroverlast van vorige maand, kunnen vanaf vrijdag een gift van 1000 euro van Giro 777 aanvragen.

Ze kunnen de aanvraag tot en met 16 augustus doen via de website van hun gemeente, meldt het Nationaal Rampenfonds.

Snel uitgekeerd
Het is de bedoeling dat het geld snel en zonder omhaal wordt uitgekeerd aan iedereen die de begane grond heeft zien overstromen en daardoor ernstige schade aan woning en inboedel heeft opgelopen, aldus het fonds. Het streven is dat iedereen die daarvoor in aanmerking komt, voor 1 september de gift heeft ontvangen. Het bedrag wordt belastingvrij uitgekeerd en heeft geen invloed op een eventuele (bijstands)uitkering.

Water in huis
In aanmerking komen huishoudens die aanzienlijke schade hebben geleden als gevolg van de wateroverlast. Het water moet echt op minimaal plinthoogte in de woonvertrekken op de begane grond hebben gestaan, dus niet alleen in de kelder, de berging of de tuin. Bij eventuele controle moet dit kunnen worden aangetoond. De straat moet bij de gemeente bekend zijn als straat die blank heeft gestaan.

Tevreden met regeling
Voorzitter Clémence Ross-van Dorp van het Nationaal Rampenfonds is tevreden met de regeling zoals die nu is opgetuigd. "In goed overleg is in korte tijd een praktische, weinig bureaucratische uitvoeringsafspraak gemaakt. Wij zijn daarvoor zeer erkentelijk. Zo kan de solidariteit met de gedupeerden van de overstromingsramp, waarvan zoveel Nederlanders door hun bijdrage via de actie Giro 777 hebben blijk gegeven, voor de zwaarst getroffenen snel zichtbaar zijn."

Bijna 11 miljoen euro
Via Giro 777 is intussen bijna 11 miljoen euro opgehaald voor de slachtoffers van de overstromingen. Dat bedrag is bijeengebracht door 190.000 donateurs. Het Rampenfonds denkt dat het aantal aanvragen onder de achtduizend blijft. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt mogelijk tot een lagere gift besloten.

Stichtingen en verenigingen kunnen al sinds vorige week een beroep doen op Giro 777 voor een bijdrage voor kleinschalige herstelprojecten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen