Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale partijen en nieuwe wethouders voor coalitie Beesel

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 15:47

Beesel krijgt een coalitie van de lokale partijen VLP (Verantwoorde Lokale Politiek) en Beeselse Lijst. Ook zijn twee van de drie wethouders nieuw.

De grootste partij, het CDA, gaat de oppositie in.

Verrassende uitkomst
Dat is de verrassende uitkomst van de coalitieonderhandelingen in Beesel. Na de verkiezingen van 21 maart leek niets een nieuwe uitgave van de bestaande coalitie van CDA, VLP en Beeselse Lijst in de weg te staan. Lang leek het er ook op dat dat zou gebeuren. Maar uiteindelijk werden de partijen het niet eens over het aantal wethouders.

Drie wethouders
VLP en Beeselse Lijst wilden drie fulltime wethouders, gezien de taken waar de gemeente de komende jaren voor staat. Het CDA vond dat teveel van het goede en wilde 0,9 fte per wethouder. Vervolgens nam VLP het formatie-initiatief over van het CDA. En dat heeft nu geleid tot een coalitie met alleen de Beeselse Lijst, en drie fulltime-wethouders.

Samen hebben de twee partijen acht van de vijftien zetels in de gemeenteraad.

Slechts 26 stemmen
Als nieuwe wethouder heeft VLP raadslid Gé Derks naar voren geschoven. Hij stond vijfde op de kandidatenlijst. Opvallend is dat hij bij de verkiezingen op 21 maart slechts 26 stemmen behaalde.

Inwerkperiode
De andere wethouder voor VLP blijft Debbie Heesakkers. Zij is sinds april 2017 parttime wethouder (0,4 fte) en nam een deel van de taken van wethouder Jan Smolenaars over. Het ging om een soort inwerkperiode, omdat Smolenaars had aangegeven er na de verkiezingen mee te stoppen.

Fractievoorzitter
Voor de Beeselse Lijst wordt Marcel Roelofs wethouder. Ook hij is nieuw. Hij neemt voor zijn partij de plaats in van Ton Reijnders. Die gaat weer in de gemeenteraad zitten. Roelofs was bij de verkiezingen voor de derde keer lijsttrekker van de Beeselse Lijst. Hij was de afgelopen periode fractievoorzitter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen