Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale partijen en nieuwe wethouders voor coalitie Beesel

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 15:47

Beesel krijgt een coalitie van de lokale partijen VLP (Verantwoorde Lokale Politiek) en Beeselse Lijst. Ook zijn twee van de drie wethouders nieuw.

De grootste partij, het CDA, gaat de oppositie in.

Verrassende uitkomst
Dat is de verrassende uitkomst van de coalitieonderhandelingen in Beesel. Na de verkiezingen van 21 maart leek niets een nieuwe uitgave van de bestaande coalitie van CDA, VLP en Beeselse Lijst in de weg te staan. Lang leek het er ook op dat dat zou gebeuren. Maar uiteindelijk werden de partijen het niet eens over het aantal wethouders.

Drie wethouders
VLP en Beeselse Lijst wilden drie fulltime wethouders, gezien de taken waar de gemeente de komende jaren voor staat. Het CDA vond dat teveel van het goede en wilde 0,9 fte per wethouder. Vervolgens nam VLP het formatie-initiatief over van het CDA. En dat heeft nu geleid tot een coalitie met alleen de Beeselse Lijst, en drie fulltime-wethouders.

Samen hebben de twee partijen acht van de vijftien zetels in de gemeenteraad.

Slechts 26 stemmen
Als nieuwe wethouder heeft VLP raadslid Gé Derks naar voren geschoven. Hij stond vijfde op de kandidatenlijst. Opvallend is dat hij bij de verkiezingen op 21 maart slechts 26 stemmen behaalde.

Inwerkperiode
De andere wethouder voor VLP blijft Debbie Heesakkers. Zij is sinds april 2017 parttime wethouder (0,4 fte) en nam een deel van de taken van wethouder Jan Smolenaars over. Het ging om een soort inwerkperiode, omdat Smolenaars had aangegeven er na de verkiezingen mee te stoppen.

Fractievoorzitter
Voor de Beeselse Lijst wordt Marcel Roelofs wethouder. Ook hij is nieuw. Hij neemt voor zijn partij de plaats in van Ton Reijnders. Die gaat weer in de gemeenteraad zitten. Roelofs was bij de verkiezingen voor de derde keer lijsttrekker van de Beeselse Lijst. Hij was de afgelopen periode fractievoorzitter.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen