Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 23:13

Limburg moet terug van de huidige 23 lokale omroepen naar een stuk of 6, 7 streekomroepen, die professioneler en journalistieker moeten werken.

Bovendien moeten ze aansluiting zoeken bij 1Limburg. Dat zegt Hans Disch, interim-directeur van OLON, de landelijke koepelorganisatie van lokale omroepen.

Aansluiten bij 1Limburg
Opschaling is volgens hem onvermijdelijk omdat het gebruik van radio en tv snel verandert. Disch pleit ook voor aansluiting bij het 1Limburg-project.

Eén nieuwsplatform
"Waarom zou je gaandeweg niet één nieuwsplatform maken, dat doordringt tot in de haarvaten van de samenleving. Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad en L1 leveren het landelijke en provinciale nieuws, de streekomroepen het kleine nieuws uit dorpen en wijken."

Samenwerking
Directeur Rob Stevens van L1 laat weten dat 1Limburg openstaat voor samenwerking. Ook Huub Paulissen, hoofdredacteur van de Limburgse kranten, staat er niet afwijzend tegenover.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1

Gerelateerde berichten

Theo Bovens lanceert 1Limburg, dé nieuwssite van Limburg
1Limburg = 1jaar!
Lokale omroepen in Limburg vrezen voor fusie
Verdachte omroepbaas legt ook bestuursfunctie neer
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen