Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken

Geplaatst opvrijdag 31 oktober 2014 - 23:13

Limburg moet terug van de huidige 23 lokale omroepen naar een stuk of 6, 7 streekomroepen, die professioneler en journalistieker moeten werken.

Bovendien moeten ze aansluiting zoeken bij 1Limburg. Dat zegt Hans Disch, interim-directeur van OLON, de landelijke koepelorganisatie van lokale omroepen.

Aansluiten bij 1Limburg
Opschaling is volgens hem onvermijdelijk omdat het gebruik van radio en tv snel verandert. Disch pleit ook voor aansluiting bij het 1Limburg-project.

Eén nieuwsplatform
"Waarom zou je gaandeweg niet één nieuwsplatform maken, dat doordringt tot in de haarvaten van de samenleving. Dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad en L1 leveren het landelijke en provinciale nieuws, de streekomroepen het kleine nieuws uit dorpen en wijken."

Samenwerking
Directeur Rob Stevens van L1 laat weten dat 1Limburg openstaat voor samenwerking. Ook Huub Paulissen, hoofdredacteur van de Limburgse kranten, staat er niet afwijzend tegenover.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Theo Bovens lanceert 1Limburg, dé nieuwssite van Limburg
1Limburg = 1jaar!
Lokale omroepen in Limburg vrezen voor fusie
Verdachte omroepbaas legt ook bestuursfunctie neer
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen