Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroepen Gennep en Roermond zoeken samenwerking

Geplaatst opmaandag 3 november 2014 - 12:15

De lokale omroepen in Gennep (NIMA) en Roermond (RTV Roermond) zijn op zoek naar omroepen die met hen willen samenwerken.

Volgens de Gelderlander wil de Gennepse omroep NIMA samenwerken met de nieuwe stichting Lokale Media Heumen en Mook en Middelaar om het bestaansrecht in de toekomst te kunnen garanderen.

RTV Roermond
Ook RTV Roermond zoekt samenwerking met lokale omroepen in de regio, meldt Dichtbij.nl. Volgens directeur Tanja Clercx is het doel om de samenwerking met 3ML aan te halen en tot een nieuwe samenwerking te komen met onder meer OR6 in Roerdalen en LOES in Echt-Susteren.

Samenwerking
De gewenste samenwerking komt niet uit de lucht vallen. De landelijke koepel van lokale omroepen, OLON, liet onlangs weten dat Limburg terug moet van de huidige 23 lokale omroepen naar een stuk of zes, zeven streekomroepen. Die omroepen moeten professioneler en journalistieker gaan werken. Bovendien moeten ze volgens de landelijke koepel aansluiting zoeken bij 1Limburg.

Lees ook: Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Eerste stap naar samenwerking omroepen Gennep en Horst
Ruim 31.000 euro voor RTV Roermond
Limburgse media
Lokale omroepen in Limburg: verdwijnen of samenwerken
Beesel kiest voor RTV Roermond
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV