Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroepen en L1 breiden samenwerking uit

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 17:19

Om de nieuwsvoorziening in Limburg verder te verbeteren, breiden lokale omroepen en L1 hun samenwerking uit.

Vanaf maandag gaan vijf redacteuren aan de slag voor zowel de lokale als regionale omroep. Ze zijn gestationeerd bij RTV Maastricht, Omroep Venlo, Bie Os (Sittard-Geleen, Stein en Beek) en ZO-NWS (Beekdaelen, Brunssum en Voerendaal).

Versterking lokale journalistiek
De NOS is ook betrokken bij het project Versterking lokale journalistiek door samenwerking, dat in het hele land wordt uitgerold (60 journalisten). De NOS verzorgt onder meer trainingen en faciliteert de uitwisseling van videomateriaal.

Samenwerking
Deze publieke samenwerking is een uitwerking van plannen van mediaminister Arie Slob uit 2019. "Goede lokale en regionale journalistiek is essentieel voor een goede democratie en goede lokale informatievoorziening. Samenwerken versterkt dit. Ik ben dan ook blij dat deze partijen samen de schouders zetten onder deze belangrijke opgave", aldus Slob.

Acht lokale omroepen
In februari begon L1 ook al een ander project waarbij vier redacteuren/verslaggevers zijn gestationeerd bij Omroep Venray, Omroep Horst aan de Maas, Omroep P&M en SOL2, de lokale omroep van Echt-Susteren. L1 heeft nu nauwe banden met acht lokale omroepen.

Lees ook: L1 stationeert redacteuren bij lokale omroepen

Intensieve uitwisseling
Het doel is om de journalistieke basisinfrastructuur op lokaal niveau te versterken. Op nieuwsgebied moet een intensieve uitwisseling ontstaan tussen de publieke lokale omroepen en 1Limburg, het nieuwsplatform van L1. Ook tv- en radio-items kunnen samen worden geproduceerd. De projecten met de lokale omroepen lopen vooralsnog een jaar met subsidie van het ministerie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen