Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroepen en L1 breiden samenwerking uit

Geplaatst opmaandag 3 mei 2021 - 17:19

Om de nieuwsvoorziening in Limburg verder te verbeteren, breiden lokale omroepen en L1 hun samenwerking uit.

Vanaf maandag gaan vijf redacteuren aan de slag voor zowel de lokale als regionale omroep. Ze zijn gestationeerd bij RTV Maastricht, Omroep Venlo, Bie Os (Sittard-Geleen, Stein en Beek) en ZO-NWS (Beekdaelen, Brunssum en Voerendaal).

Versterking lokale journalistiek
De NOS is ook betrokken bij het project Versterking lokale journalistiek door samenwerking, dat in het hele land wordt uitgerold (60 journalisten). De NOS verzorgt onder meer trainingen en faciliteert de uitwisseling van videomateriaal.

Samenwerking
Deze publieke samenwerking is een uitwerking van plannen van mediaminister Arie Slob uit 2019. "Goede lokale en regionale journalistiek is essentieel voor een goede democratie en goede lokale informatievoorziening. Samenwerken versterkt dit. Ik ben dan ook blij dat deze partijen samen de schouders zetten onder deze belangrijke opgave", aldus Slob.

Acht lokale omroepen
In februari begon L1 ook al een ander project waarbij vier redacteuren/verslaggevers zijn gestationeerd bij Omroep Venray, Omroep Horst aan de Maas, Omroep P&M en SOL2, de lokale omroep van Echt-Susteren. L1 heeft nu nauwe banden met acht lokale omroepen.

Lees ook: L1 stationeert redacteuren bij lokale omroepen

Intensieve uitwisseling
Het doel is om de journalistieke basisinfrastructuur op lokaal niveau te versterken. Op nieuwsgebied moet een intensieve uitwisseling ontstaan tussen de publieke lokale omroepen en 1Limburg, het nieuwsplatform van L1. Ook tv- en radio-items kunnen samen worden geproduceerd. De projecten met de lokale omroepen lopen vooralsnog een jaar met subsidie van het ministerie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen