Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroep niet meer welkom op tribune bij voetbalclubs

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 20:06

Lokale- en ziekenomroepen zonder de Nederlandse Sport Perskaart zijn niet meer welkom op de perstribunes van de betaalde voetbalclubs in Limburg.

Dat hebben de clubs in samenspraak met de Nederlands Sportpers bepaald.

Misbruik
De clubs gaan met ingang van komend seizoen strenger kijken naar het toegangsbeleid van de perstribune. Onder meer omdat er veel misbruik werd gemaakt van die tribune; mensen die daar niks te zoeken hebben kijken gratis de wedstrijd en vertrekken weer, zonder dat ze voor media werken.

Journalisten moeten nu in het bezit zijn van een geldige perskaart. Het kostenplaatje - 300 euro per jaar per kaart - is voor veel lokale omroepen niet op te hoesten.

Belachelijk
Bij de Ziekenhuis Omroep Sittard is de mededeling totaal in het verkeerde keelgat geschoten. "We maken al 33 jaar live radio bij
Fortuna. Nu zijn we opeens niet meer welkom. Dit is echt te belachelijk voor woorden", zegt Ad Meisen van de omroep.

Geen discussie
Lokale Omroep Stein is naast
Fortuna ook niet meer welkom bij Roda JC. "Ons is ook de toegang bij alle persfaciliteiten ontzegd. Er viel ook niet over te discussiëren. Wij moeten onze luisteraars teleurstellen", vertelt Piet Houben van de Lokale Omroep Stein.

Niet netjes
De omroep werd via een e-mail op de hoogte gesteld. "We zijn er jaren geweest en dat het dan via deze weg wordt gecommuniceerd, is onbegrijpelijk. Het is niet netjes om het via een mailtje af te handelen."
De lokale omroepen gaan nog met elkaar in overleg om te kijken of ze in verzet kunnen komen tegen het besluit van de clubs.

VVV-Venlo laat weten dat Omroep Venlo komend seizoen gewoon welkom is bij de wedstrijden van de Venlose club.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘MeerVandaag’ wil zendmachtiging
Omroep-ruzie: Meerssen kiest unaniem voor MeerVandaag
Heerlen wil streekomroep voor heel Parkstad en Schinnen
Lokale omroepen in Limburg vrezen voor fusie
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen