Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lokale omroep niet meer welkom op tribune bij voetbalclubs

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 20:06

Lokale- en ziekenomroepen zonder de Nederlandse Sport Perskaart zijn niet meer welkom op de perstribunes van de betaalde voetbalclubs in Limburg.

Dat hebben de clubs in samenspraak met de Nederlands Sportpers bepaald.

Misbruik
De clubs gaan met ingang van komend seizoen strenger kijken naar het toegangsbeleid van de perstribune. Onder meer omdat er veel misbruik werd gemaakt van die tribune; mensen die daar niks te zoeken hebben kijken gratis de wedstrijd en vertrekken weer, zonder dat ze voor media werken.

Journalisten moeten nu in het bezit zijn van een geldige perskaart. Het kostenplaatje - 300 euro per jaar per kaart - is voor veel lokale omroepen niet op te hoesten.

Belachelijk
Bij de Ziekenhuis Omroep Sittard is de mededeling totaal in het verkeerde keelgat geschoten. "We maken al 33 jaar live radio bij
Fortuna. Nu zijn we opeens niet meer welkom. Dit is echt te belachelijk voor woorden", zegt Ad Meisen van de omroep.

Geen discussie
Lokale Omroep Stein is naast
Fortuna ook niet meer welkom bij Roda JC. "Ons is ook de toegang bij alle persfaciliteiten ontzegd. Er viel ook niet over te discussiëren. Wij moeten onze luisteraars teleurstellen", vertelt Piet Houben van de Lokale Omroep Stein.

Niet netjes
De omroep werd via een e-mail op de hoogte gesteld. "We zijn er jaren geweest en dat het dan via deze weg wordt gecommuniceerd, is onbegrijpelijk. Het is niet netjes om het via een mailtje af te handelen."
De lokale omroepen gaan nog met elkaar in overleg om te kijken of ze in verzet kunnen komen tegen het besluit van de clubs.

VVV-Venlo laat weten dat Omroep Venlo komend seizoen gewoon welkom is bij de wedstrijden van de Venlose club.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

‘MeerVandaag’ wil zendmachtiging
Omroep-ruzie: Meerssen kiest unaniem voor MeerVandaag
Heerlen wil streekomroep voor heel Parkstad en Schinnen
Lokale omroepen in Limburg vrezen voor fusie
Overzicht
Advertentie
50 jaar Thielen - De ogen van de meester

In het Limburgs Museum is tot en met 5 mei 2019 de unieke overzichtstentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester' te zien. Evert Thielen (Venlo, 1954) maakt kunst die je overrompelt: gigantische schilderijen waar jarenlang aan is gewerkt. Nooit eerder was er zoveel werk van deze bekende en gewaardeerde kunstenaar op één plek te zien.

Ontdek hier de tentoonstelling '50 Jaar Thielen - De ogen van de meester'
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111!

We tellen met je af tot aan de Vastelaovend.

De Top 1111 komt er weer aan: van zaterdag 23 februari tot en met zaterdag 2 maart is het iedere dag feest op je radio met Tim, Ruud Sjoerd, Rian, Tom en Henk.

De Top 1111 van 10:00 - 23:00
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen