Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroep niet meer welkom op tribune bij voetbalclubs

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 20:06

Lokale- en ziekenomroepen zonder de Nederlandse Sport Perskaart zijn niet meer welkom op de perstribunes van de betaalde voetbalclubs in Limburg.

Dat hebben de clubs in samenspraak met de Nederlands Sportpers bepaald.

Misbruik
De clubs gaan met ingang van komend seizoen strenger kijken naar het toegangsbeleid van de perstribune. Onder meer omdat er veel misbruik werd gemaakt van die tribune; mensen die daar niks te zoeken hebben kijken gratis de wedstrijd en vertrekken weer, zonder dat ze voor media werken.

Journalisten moeten nu in het bezit zijn van een geldige perskaart. Het kostenplaatje - 300 euro per jaar per kaart - is voor veel lokale omroepen niet op te hoesten.

Belachelijk
Bij de Ziekenhuis Omroep Sittard is de mededeling totaal in het verkeerde keelgat geschoten. "We maken al 33 jaar live radio bij
Fortuna. Nu zijn we opeens niet meer welkom. Dit is echt te belachelijk voor woorden", zegt Ad Meisen van de omroep.

Geen discussie
Lokale Omroep Stein is naast
Fortuna ook niet meer welkom bij Roda JC. "Ons is ook de toegang bij alle persfaciliteiten ontzegd. Er viel ook niet over te discussiëren. Wij moeten onze luisteraars teleurstellen", vertelt Piet Houben van de Lokale Omroep Stein.

Niet netjes
De omroep werd via een e-mail op de hoogte gesteld. "We zijn er jaren geweest en dat het dan via deze weg wordt gecommuniceerd, is onbegrijpelijk. Het is niet netjes om het via een mailtje af te handelen."
De lokale omroepen gaan nog met elkaar in overleg om te kijken of ze in verzet kunnen komen tegen het besluit van de clubs.

VVV-Venlo laat weten dat Omroep Venlo komend seizoen gewoon welkom is bij de wedstrijden van de Venlose club.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

‘MeerVandaag’ wil zendmachtiging
Heerlen wil streekomroep voor heel Parkstad en Schinnen
Lokale omroepen in Limburg vrezen voor fusie
Opnames optocht onbruikbaar door versleten apparatuur
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen