Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokale omroep bedreigd na bericht notoire oplichter Stan T.

Geplaatst opvrijdag 23 juni 2017 - 14:24

Lokale omroep Echt-Susteren heeft een dreigmail gekregen na berichtgeving over de van oplichting verdachte Stan T. (19) uit Vlodrop. De omroep heeft melding gedaan bij de politie.

De omroep heeft de mail, die donderdagavond bij het bestuur binnenkwam, op de eigen site gepubliceerd.

Klaar met Hart van Nederland
"We zijn klaar met Hart van Nederland, L1 Limburg, 1Limburg, Loes FM en dergelijke", zo staat in de mail, die is verzonden door een zekere Glenn Schreven. Even verderop schrijft hij dat ze anders het heft in eigen handen nemen. "Ik verwacht een reactie voor aanstaande maandag, anders komen we met een man of 50 persoonlijk verhaal halen", besluit hij de mail.

Bekend
Stan T. zegt tegen 1Limburg dat hij de schrijver van de mail kent. Hij was echter niet op de hoogte van het feit dat de mail naar het bestuur van de lokale omroep was gestuurd, zo zegt hij. "Ik snap hem van de ene kant wel", zegt de 19-jarige man uit Vlodrop. "Niet alleen hij maar ook andere willen gewoon dat het eens een keer stopt."

Zorgmijder
​Als het aan Monique de Boer, burgemeester van Roerdalen, ligt wordt de 19-jarige man opgenomen. Maar volgens de burgemeester weigert hij alle hulp. Ze noemde hem daarom ook een zorgmijder.

Lees ook: Notoire internetoplichter (19) uit Vlodrop weigert hulp

700 mensen
Stan T. wordt ervan verdacht dat hij ruim 700 mensen heeft opgelicht. Hij zou onder meer dure voetbalkaartjes te koop aanbieden maar deze nooit leveren. Verder zou hij ook auto's hebben gekocht zonder ervoor te betalen. Dit deed hij door gefotoshopte screenshots van zijn bankafschrift te tonen, waarop te zien was dat hij het geld zogenaamd had overgemaakt.

De politie liet eerder al weten dat Stan T. binnenkort een dagvaarding krijgt. Hij is afwachting van zijn proces.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verdachte internetoplichting (19) rijdt zonder rijbewijs
Notoire internetoplichter (19) uit Vlodrop weigert hulp
'Stan T. verdient straf, maar moet vooral hulp krijgen'
Gevangenis
Vermeende internetoplichter Stan T. op vrije voeten
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen