L1

Lokale omroepen en L1 breiden samenwerking uit

Om de nieuwsvoorziening in Limburg verder te verbeteren, breiden lokale omroepen en L1 hun samenwerking uit.

Omroep Horst aan de Maas (25 feb 2021)
Omroep Horst aan de Maas blijft tóch bestaan

De website en radiozender van Omroep Horst aan de Maas blijven in de lucht. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de omroep en gemeente dit weekend.

Omroep Horst aan de Maas (25 feb 2021)
Vrijwilligers lokale omroep Horst sturen gemeente brandbrief

De vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas hebben een brandbrief gestuurd aan het gemeentebestuur. Zij pleiten ervoor om de omroep in leven te houden.

Omroep Horst aan de Maas (23 feb 2021)
Vrijwilligers verbolgen over stoppen lokale omroep Horst

De vrijwilligers van Omroep Horst aan de Maas reageren teleurgesteld op de berichtgeving van verschillende media dat de stekker uit de omroep gaat. Zij waren hier nog niet van op de hoogte gesteld.

Lokale Omroep Mengpaneel
Gemeenteraad Beesel kiest voor lokale omroep Peel en Maas

De gemeenteraad van Beesel heeft er maandagavond voor gekozen om Omroep P&M uit Peel en Maas de zendmachtiging in de gemeente aan te bieden.

RTV Maastricht (22 mei 2020)
Bezuinigingsronde Maastricht treft lokale omroep

De bezuinigingen binnen de gemeente Maastricht hebben grote gevolgen voor RTV Maastricht, de lokale radio- en televisieomroep.

RTV Maastricht (22 mei 2020)
Google steunt lokale omroepen met duizenden euro's

Verschillende Limburgse lokale omroepen hebben duizenden euro's steun ontvangen van Google.

onair
Tonnen noodsteun voor lokale media: niet iedereen blij

In totaal krijgen 32 Limburgse lokale media die door de coronacrisis in nood zijn geraakt een bijdrage uit een speciaal opgericht noodfonds. Samen ontvangen zij van mediaminister Arie Slob ruim drie ton.

Geld euro's
Subsidie uit stimuleringsfonds voor ZO-NWS en Omroep Venlo

De Limburgse lokale omroepen ZO-NWS en Omroep Venlo doen mee aan een pilot van het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

Glazen Huis Peel en Maas haalt ruim 15.000 euro op

Lokale omroep Peel en Maas (P&M) heeft 15.530 euro opgehaald met Ut P&M Hoés, een variant op het Glazen Huis.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten