Overslaan en naar de inhoud gaan

'Lokale aanpak terreur beter dan snelwegcontroles'

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 19:31

Terrorisme moet lokaal aangepakt worden en tot op de bodem worden onderzocht. Daarbij moeten de Belgische politiediensten samenwerken met die net over de grens in bijvoorbeeld Stein of Roermond.

Daarbij moeten de Belgische politiediensten samenwerken met die net over de grens, in bijvoorbeeld Stein of Roermond.

Sportclubs
Volgens burgemeester Raf Terwingen van Maasmechelen is dat veel efficiënter dan een filterblokkade op de autoweg, zo zei hij woensdagavond bij L1 AvondGasten. Tekenen van radicalisering kunnen volgens Terwingen het beste opgespoord worden via sport- of jeugdclubs binnen een gemeente. "Als je dan zoiets constateert, dan kun je ook je politiemiddelen beter inzetten."

Verwondering
De burgemeester van Maasmechelen zei met veel verwondering te kijken naar de middelen en mensen die ingezet worden voor de grenscontroles. "Er zijn andere manieren van infiltreren die effectiever zijn", aldus Terwingen.

Lees ook: Belgen betwijfelen nut grenscontroles

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Belgen betwijfelen nut van grenscontroles
'Kritiek op Belgische veiligheidsdiensten is terecht'
Terreurdreiging: Is Limburg minder waakzaam?
Belgische minister wil motorbendes Europees aanpakken
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen