Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal-Limburg trekt zich terug uit coalitiebesprekingen

Geplaatst opvrijdag 7 juni 2019 - 10:48

Lokaal-Limburg heeft zich teruggetrokken uit de besprekingen over een nieuwe coalitie in de provincie.

Dat heeft de partij laten weten aan formateur en CDA-gedeputeerde Ger Koopmans.

Niet accepteren
Fractievoorzitter Raimond Franssen zegt 'niet te kunnen accepteren dat achter onze rug iemand is benaderd om namens Lokaal-Limburg in het college van GS te gaan zitten'. Volgens Franssen heeft Koopmans daarmee zijn vertrouwen bij de fractie verspeeld. 'Wij hadden onder voorwaarden graag deel uitgemaakt van de coalitie, maar niet op deze wijze.'

Kandidaat geparachuteerd
Voorzitter Ad Roest van Lokaal-Limburg stelt dat de fractie twee prima kandidaat-gedeputeerden binnen de eigen gelederen had. 'Het buiten ons medeweten proberen te parachuteren van een externe kandidaat is volstrekt onaanvaardbaar en heeft ons doen besluiten om de onderhandelingen vaarwel te zeggen en plaats te nemen in de oppositie', aldus Roest, die ook wethouder in Venlo is.

Namen gepresenteerd
Lokaal-Limburg wil op dit moment niet zeggen wie er is benaderd om gedeputeerde te worden, omdat de partij dat niet passend vindt. Vrijdagmiddag worden de namen van de nieuwe gedeputeerden namelijk gepresenteerd tijdens een persconferentie. 'Het gaat niet om de persoon die benaderd is. Maar formateur Koopmans is wel zijn boekje te buiten gegaan. Voor ons zijn er bepaalde fatsoensnormen. En die zijn overtreden', zo stelt fractievoorzitter Raimond Franssen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen