Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal-Limburg: starterslening verder verhogen

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 7:00

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement wil de limiet voor een starterslening verder verhogen.

De lening wordt nu verstrekt bij een maximale koopprijs van 185.000 euro voor een huis.

Opwaarderen
Lokaal-Limburg wil dat bedrag verhogen naar 220.000 euro. Ook het maximale bedrag dat kan worden geleend wil de partij opwaarderen, van 37.000 naar 44.000 euro.

Reden
Lokaal-Limburg verwijst naar de stijgende prijzen van koopwoningen als belangrijkste reden voor de aanpassing. "De huidige bedragen zijn niet langer toereikend", aldus de partij in schriftelijke vragen.

Mogelijkheid
De starterslening biedt mensen de mogelijkheid om toch een huis te kopen als ze dat niet volledig door de bank gefinancierd krijgen. Zij hoeven pas na drie jaar rente en aflossing te betalen. Via de lening wordt maximaal 20 procent van de waarde van de woning gefinancierd.

In december 2018 werd de grens om voor een starterslening in aanmerking te komen al opgetrokken van 173.000 naar 185.000 euro. Dat gebeurde op initiatief van toenmalig VVD-statenlid Anton Kirkels. Ook toen was het argument de stijgende prijs van koopwoningen.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen