Overslaan en naar de inhoud gaan

Lokaal-Limburg: starterslening verder verhogen

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 7:00

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement wil de limiet voor een starterslening verder verhogen.

De lening wordt nu verstrekt bij een maximale koopprijs van 185.000 euro voor een huis.

Opwaarderen
Lokaal-Limburg wil dat bedrag verhogen naar 220.000 euro. Ook het maximale bedrag dat kan worden geleend wil de partij opwaarderen, van 37.000 naar 44.000 euro.

Reden
Lokaal-Limburg verwijst naar de stijgende prijzen van koopwoningen als belangrijkste reden voor de aanpassing. "De huidige bedragen zijn niet langer toereikend", aldus de partij in schriftelijke vragen.

Mogelijkheid
De starterslening biedt mensen de mogelijkheid om toch een huis te kopen als ze dat niet volledig door de bank gefinancierd krijgen. Zij hoeven pas na drie jaar rente en aflossing te betalen. Via de lening wordt maximaal 20 procent van de waarde van de woning gefinancierd.

In december 2018 werd de grens om voor een starterslening in aanmerking te komen al opgetrokken van 173.000 naar 185.000 euro. Dat gebeurde op initiatief van toenmalig VVD-statenlid Anton Kirkels. Ook toen was het argument de stijgende prijs van koopwoningen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen