limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)

'Serieuze melding' van corruptie bij meldpunt integriteit

Bij het meldpunt integriteit van de partij Lokaal-Limburg is tot dusver één serieuze melding binnengekomen over het handelen van een lokale CDA-bestuurder.

limburgs parlement provinciale staten (6 apr 2020)
Drie meldingen bij meldpunt integriteit Lokaal-Limburg

Bij het meldpunt integriteit van de partij Lokaal-Limburg zijn in het paasweekend drie meldingen over integriteitskwesties rond politieke ambtsdragers binnengekomen. Het gaat om lokale kwesties.

Spoorlijn, rails, enkelvoudig spoor zonder elektrische bovenleiding (stock)
Lokaal-Limburg: 'Maak einde aan ammoniaktreinen'

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement vindt dat er eindelijk een einde moet komen aan de 'voortdenderende' ammoniaktreinen die door de provincie blijven rijden.

mondkapje mondmasker in bus openbaar vervoer (stock)
'Studenten buiten Randstad dupe van OV-maatregel'

De fractie van Lokaal-Limburg heeft felle kritiek op de maatregel van het kabinet dat studenten en scholieren tot 1 september alleen buiten de spits mogen reizen met het openbaar vervoer.

Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
‘Geen basis voor provinciale claim baten coronatestfirma'

Het provinciebestuur zegt dat er totaal geen basis is om aanspraak te maken op financiële opbrengsten van het Maastrichtse bedrijf PathoFinder.

Spoorbrug spoorviaduct Den Baog Belfeld
Provincie vindt nieuw spoorwegviaduct Belfeld niet nodig

Het provinciebestuur vindt een nieuw spoorwegviaduct in Belfeld op dit moment niet noodzakelijk. Wel is het mogelijk dat er maatregelen worden genomen om de huidige geluidsoverlast ervan te beperken.

Ambulance
Geen langere aanrijtijden door verlaging maximumsnelheid

Ambulances zullen praktisch even snel ter plaatse zijn als nu het geval is wanneer de maximumsnelheid op snelwegen omlaag gaat naar 100 kilometer per uur. De lagere maximumsnelheid gaat half maart in.

starterslening provincie limburg  (11 dec 2019)
Limburgse starters kunnen duurdere woning kopen

Het provinciebestuur gaat de limiet voor een starterslening verder verhogen.

stockfoto starterslening (15 nov 2019)
Lokaal-Limburg: starterslening verder verhogen

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement wil de limiet voor een starterslening verder verhogen.

windmolens
Vragen Lokaal-Limburg over uitspraak Thierry Baudet

De fractie van Lokaal-Limburg in het Limburgs Parlement wil verduidelijking van het provinciebestuur over uitspraken van voorman Thierry Baudet van Forum voor Democratie (FvD).

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten