Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Logistieklobby mist aandacht provinciale politiek

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 5:55

Politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen hebben te weinig oog voor goederenvervoer over water en spoor.

Ook hebben ze nauwelijks aandacht voor de ontwikkeling van bedrijventerreinen, zegt bedrijfsorganisatie European Logistics Center (ELC) Limburg.

Spoor en water
Volgens de belangenorganisatie van transport en logistiek blijkt dat uit een analyse van de verkiezingsprogramma's van de Limburgse partijen. "We zien bijna niets over goederenvervoer over spoor en water", zegt voorzitter Mark Verheijen van ELC Limburg. "En dat zijn belangrijke takken. En dan hebben we het niet alleen over geld, maar ook aandacht. Dat het mogelijk is om bijvoorbeeld terminals te bouwen."

Erkenning
Uit de inventarisatie blijkt dat de partijen wel aandacht besteden aan de logistieke sector. "Zeker op terreinen als innovatie en arbeidsmarkt maken de partijen duidelijk wat hun inzet is", zegt Verheijen. "Maar we missen de erkenning van de logistiek als topsector binnen de Limburgse economie."

Groot belang
De organisatie wijst erop dat de logistiek van groot belang is. Zo heeft Limburg zo'n honderd grote distributiecentra en werkt één op de acht mensen in de sector. Volgens de berekeningen van ELC wordt dertien procent van de omzet in onze provincie gehaald uit de logistiek.

Wegen
Volgens Verheijen is het noodzakelijk dat de provincie blijft investeren in een goede infrastructuur. "Diverse partijen geven aan niet meer te willen inzetten op uitbreiding en verbetering van de weginfrastructuur zoals de verbreding A2, A67 en aanpak van diverse knelpunten op A73 en A76. Dat zou zeer slecht zijn voor de economische ontwikkeling van Limburg." De sector is afhankelijk van infrastructuur, havens en (rail-)terminals, voldoende ruimte en gekwalificeerd personeel. Volgens de lobbyorganisatie speelt de provincie op die terreinen een belangrijke rol.

Samenwerken
De analyse is volgens de organisatie geen stemadvies. Verheijen: "Wij willen enkel inzichtelijk maken of er voldoende aandacht is voor de belangen van onze sector. Na de verkiezingen willen we met alle partijen samenwerken en waar nodig op zoek gaan naar raakvlakken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen