Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Logistieklobby mist aandacht provinciale politiek

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 5:55

Politieke partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen hebben te weinig oog voor goederenvervoer over water en spoor.

Ook hebben ze nauwelijks aandacht voor de ontwikkeling van bedrijventerreinen, zegt bedrijfsorganisatie European Logistics Center (ELC) Limburg.

Spoor en water
Volgens de belangenorganisatie van transport en logistiek blijkt dat uit een analyse van de verkiezingsprogramma's van de Limburgse partijen. "We zien bijna niets over goederenvervoer over spoor en water", zegt voorzitter Mark Verheijen van ELC Limburg. "En dat zijn belangrijke takken. En dan hebben we het niet alleen over geld, maar ook aandacht. Dat het mogelijk is om bijvoorbeeld terminals te bouwen."

Erkenning
Uit de inventarisatie blijkt dat de partijen wel aandacht besteden aan de logistieke sector. "Zeker op terreinen als innovatie en arbeidsmarkt maken de partijen duidelijk wat hun inzet is", zegt Verheijen. "Maar we missen de erkenning van de logistiek als topsector binnen de Limburgse economie."

Groot belang
De organisatie wijst erop dat de logistiek van groot belang is. Zo heeft Limburg zo'n honderd grote distributiecentra en werkt één op de acht mensen in de sector. Volgens de berekeningen van ELC wordt dertien procent van de omzet in onze provincie gehaald uit de logistiek.

Wegen
Volgens Verheijen is het noodzakelijk dat de provincie blijft investeren in een goede infrastructuur. "Diverse partijen geven aan niet meer te willen inzetten op uitbreiding en verbetering van de weginfrastructuur zoals de verbreding A2, A67 en aanpak van diverse knelpunten op A73 en A76. Dat zou zeer slecht zijn voor de economische ontwikkeling van Limburg." De sector is afhankelijk van infrastructuur, havens en (rail-)terminals, voldoende ruimte en gekwalificeerd personeel. Volgens de lobbyorganisatie speelt de provincie op die terreinen een belangrijke rol.

Samenwerken
De analyse is volgens de organisatie geen stemadvies. Verheijen: "Wij willen enkel inzichtelijk maken of er voldoende aandacht is voor de belangen van onze sector. Na de verkiezingen willen we met alle partijen samenwerken en waar nodig op zoek gaan naar raakvlakken."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
De verkiezingen volg je bij L1

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen zendt L1 TV vijf verschillende debatten uit. Daarbij is nadrukkelijk samenwerking gezocht met maatschappelijke organisaties. De gekozen opzet van de tv-debatten maakt het mogelijk dat zowel zittende politieke partijen als nieuwe partijen kunnen meedoen.

Op de verkiezingsdag woensdag 20 maart maken we een speciale avondvullende uitzending op L1 TV vanaf 21:00 uur, met uitslagen, reacties vanuit het provinciehuis en analyses. Online kun je alles volgen bij 1Limburg.

Meer over de verkiezingen
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen