Midden-Limburg krijgt er twee grote distributiecentra bij

Twee grote distributiecentra tussen Linne en Roermond

Tussen Linne en Roermond komen twee grote distributiecentra te staan. Dat meldt de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg maandag op haar website.

Logistiek stock
Forse stijging megadistributiecentra

In Noord-Limburg zijn in de afgelopen zes jaar vijftien distributiecentra met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter of meer geopend.

Knooppunt Kerensheide vanuit de lucht (12 sep 2019)
Zuidelijke werkgevers willen meer geld voor infrastructuur

Werkgeversorganisaties in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland komen met een gezamenlijke toekomstvisie voor verkeer en vervoer.

Goederentrein vrachttrein container maersk zijderoute
Zijderoute tussen Venlo en China volgend jaar van start

De eerste vrachttrein vanuit Venlo naar China vertrekt op 20 juni 2020. Dat heeft logistiek bedrijf Cabooter bekend gemaakt.

Logistiek, distributiecentrum stock
'Logistieke sector moet aan imago werken'

Distributiecentra in Limburg moeten hun poorten openzetten en laten zien wat ze doen. Op die manier krijgen mensen meer begrip voor de logistieke sector.

Logistiek stock
Motie tegen 'blokkendozen' Limburg aangenomen

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om paal en perk te stellen aan de toename van het aantal grote bedrijfshallen voor logistieke bedrijven. Alleen de PVV stemde tegen.

Logistiek stock
CDA tegen 'verdozing' Limburgs landschap

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) uit Panningen heeft woensdagavond een motie ingediend tegen verdozing van het landschap door de toename van het aantal logistieke bedrijfshallen.

werkgever bedrijf computer kantoor werknemer stock
KLG Europe en Volantis aantrekkelijkste werkgevers

KLG Europe en Volantis zijn gekozen als Aantrekkelijkste Werkgevers van Limburg voor de periode 2019/2020. Dat is donderdagavond bekendgemaakt tijdens het partner-event Meet The Youngsters.

Elektrische vrachtwagen (23 sep 2019)
Elektrotrucks bijna jaar na presentatie de weg op

Bijna een jaar na de presentatie gaan de eerste elektrische vrachtwagens van het project Electric Green Last Mile deze week voor het eerst de weg op in Venlo.

Uitbreiding truckparking Venlo moet in 2022 klaar zijn

De uitbreiding van de truckparking aan de James Cookweg in Venlo moet in 2022 klaar zijn. Dan is er ruimte voor 165 vrachtwagens extra.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV