Raadsvergadering protest megaloods Limmel 7 sep 2021

Maastricht werpt drempel op tegen megaloods Limmel

De gemeenteraad van Maastricht gaat dwars voor de bouw van een megaloods in de wijk Limmel liggen.

Protest Limmel 4 aug 2021
Wethouder: 'Wisseling eigenaar grond Limmel erg onverwacht'

Het stadsbestuur van Maastricht werd overvallen door de wissel van eigenaar van een voormalig fabrieksterrein in Limmel, en de plannen voor een loods op het stuk grond.

Logistiek magazijn
Brunssum wil mensen in de bijstand de logistiek in helpen

De gemeente Brunssum gaat 130 mensen met een bijstandsuitkering opleiden voor een baan in de logistiek.

ANP-429674760
Limburgse logistiek moet improviseren door Suez-blokkade

De blokkade van het Suezkanaal door het gigantische containerschip Ever Given, treft ook Limburgse bedrijven.

Logistiek magazijn
Anderhalf miljoen voor kenniscentrum logistiek Venlo

De provincie geeft 1,5 miljoen euro subsidie aan het logistiek kenniscentrum BISCI in Venlo.

ANP-425819774
Limburgse chauffeurs in extreme Brexit-files in Frankrijk

Limburgse vrachtwagenchauffeurs hebben last van de extreme files in het Franse Calais bij de oversteekplaats naar het Verenigd Koninkrijk.

Zonne-energie zonnepanelen
Krachtigste zonnedak ter wereld operationeel in Venlo

In Venlo is het krachtigste zonnedak ter wereld in bedrijf genomen. In totaal telt het 48.040 zonnepanelen, die samen een piekvermogen van 18 megawatt aan zonnestroom kunnen genereren.

Ikea stock (17 mrt 2020)
Ook IKEA onderzoekt uitbuiting truckers Geleen

Meubelgigant IKEA gaat zelf ook een onderzoek uitvoeren naar het transportbedrijf dat vrachtwagenchauffeurs in Geleen onder beroerde omstandigheden laat leven en werken.

Economie corona
Verspagen: 'Economisch roer moet om'

Limburg moet niet langer inzetten op horeca, logistiek en cultuur. Dat zegt econoom Bart Verspagen van de Universiteit Maastricht.

Midden-Limburg krijgt er twee grote distributiecentra bij
Twee grote distributiecentra tussen Linne en Roermond

Tussen Linne en Roermond komen twee grote distributiecentra te staan. Dat meldt de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg maandag op haar website.

Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten