Zonne-energie zonnepanelen

Krachtigste zonnedak ter wereld operationeel in Venlo

In Venlo is het krachtigste zonnedak ter wereld in bedrijf genomen. In totaal telt het 48.040 zonnepanelen, die samen een piekvermogen van 18 megawatt aan zonnestroom kunnen genereren.

Ikea stock (17 mrt 2020)
Ook IKEA onderzoekt uitbuiting truckers Geleen

Meubelgigant IKEA gaat zelf ook een onderzoek uitvoeren naar het transportbedrijf dat vrachtwagenchauffeurs in Geleen onder beroerde omstandigheden laat leven en werken.

Economie corona
Verspagen: 'Economisch roer moet om'

Limburg moet niet langer inzetten op horeca, logistiek en cultuur. Dat zegt econoom Bart Verspagen van de Universiteit Maastricht.

Midden-Limburg krijgt er twee grote distributiecentra bij
Twee grote distributiecentra tussen Linne en Roermond

Tussen Linne en Roermond komen twee grote distributiecentra te staan. Dat meldt de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg maandag op haar website.

Logistiek stock
Forse stijging megadistributiecentra

In Noord-Limburg zijn in de afgelopen zes jaar vijftien distributiecentra met een oppervlakte van 40.000 vierkante meter of meer geopend.

Knooppunt Kerensheide vanuit de lucht (12 sep 2019)
Zuidelijke werkgevers willen meer geld voor infrastructuur

Werkgeversorganisaties in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland komen met een gezamenlijke toekomstvisie voor verkeer en vervoer.

Goederentrein vrachttrein container maersk zijderoute
Zijderoute tussen Venlo en China volgend jaar van start

De eerste vrachttrein vanuit Venlo naar China vertrekt op 20 juni 2020. Dat heeft logistiek bedrijf Cabooter bekend gemaakt.

Logistiek, distributiecentrum stock
'Logistieke sector moet aan imago werken'

Distributiecentra in Limburg moeten hun poorten openzetten en laten zien wat ze doen. Op die manier krijgen mensen meer begrip voor de logistieke sector.

Logistiek stock
Motie tegen 'blokkendozen' Limburg aangenomen

De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om paal en perk te stellen aan de toename van het aantal grote bedrijfshallen voor logistieke bedrijven. Alleen de PVV stemde tegen.

Logistiek stock
CDA tegen 'verdozing' Limburgs landschap

Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch (CDA) uit Panningen heeft woensdagavond een motie ingediend tegen verdozing van het landschap door de toename van het aantal logistieke bedrijfshallen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten