Overslaan en naar de inhoud gaan

Lof voor zouteloze stamppot uit Lomm

Geplaatst opzaterdag 12 januari 2019 - 12:13

Met een (bijna) zoutloze stamppot is Rob Kramer uit Lomm op horecabeurs Horecava in de prijzen gevallen.

De wedstrijd was uitgeschreven door Koninklijke Horeca Nederland en de Nierstichting. Met name die laatste wil de horeca bewuster maken van het koken van minder zout.

Niet te flauw
Kramer versloeg zes andere koks met zijn Winter Wonderland-stamppot. De ingrediënten zijn pompoen, bleekselderij en granaatappel. Fetakaas zorgt verder voor een zout smaakje, hazelnootjes maken het krokant en chili, komijn en koriander maken het niet te flauw.

Een gemiddelde Nederlander eet per jaar ongeveer een kilo zout te veel, wat slecht is voor de nieren.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen