Overslaan en naar de inhoud gaan

Lof voor 'Limburgse' McDonald's-reclame: 'IJzersterk'

Geplaatst opwoensdag 1 februari 2017 - 12:43

Reclame-experts zijn bijzonder enthousiast over de McDonald's reclame waarin de Limburgse violist Guido Dieteren een hoofdrol speelt.

Nietsvermoedende klanten worden in de reclame vanaf een tv-scherm verrast door Dieteren en zijn vrouw Wendy Kokkelkoren. De verbouwereerde bezoekers van de fastfoodketen worden toegezongen en toegesproken vlak voordat ze een nieuwe hamburger uitproberen.

IJzersterk
Marketing-expert Paul Moers noemt de reclame bij het Algemeen Dagblad 'ijzersterk'. "Het was een heel kostbare grap voor McDonald's maar het is ze gelukt. Ik bleef gefascineerd kijken om te zien waar het naar toe ging. Geestig en goed", meent de deskundige.

Lees ook: Limburgse violist in nieuw reclamespotje McDonald's

Guido
Ook de in neuromarketing gespecialiseerde Martin de Munnik is enthousiast. "Het past goed in de huidige tijdsgeest waarbij interactief wordt gedacht. De twee werelden van het orkest van Guido van Dieteren aan de achterkant en de klanten aan de voorkant werkt wel.''

Emoties
Volgens De Munnik leven de kijkers echt mee. "Je hersens voelen mee met de persoon die de hamburger koopt. Je voelt alle emoties, maar gelukkig - en dat is slim - loopt het heel goed af. Daardoor verdwijnt ook het gevoel van gêne dat je even hebt.''

Herhaling
De Munnik verwacht dan ook dat we voorlopig nog niet van de reclame af zijn. "Als het eenmalig is, voelt de klant straks wantrouwen. Zo functioneren onze hersens. Het moet 15 tot 20 keer terugkomen om een reclame positief te beoordelen. Ik ga er dus vanuit dat dit vrij lange filmpje in ingekorte versie terugkomt. Dat zou ik in ieder geval doen, als ik in de schoenen van de McDonald's zou staan.''

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Guido’s Orchestra weer in grote Duitse tv-show
Limburgse violist in nieuw reclamespotje McDonald's
Zo werd de McDonald's-reclame met Guido Dieteren gemaakt
Guido Dieteren schittert opnieuw in McDonald's-spotje
Overzicht
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen