Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lof voor Fortuna Sittard vanuit Schotland: 'Verrast'

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 6:30

Hij speelde vijf seizoenen voor Fortuna Sittard en saai was het in die periode nooit. Maar dat zijn oude ploeg dit seizoen de titel kan pakken, had ook Jordie Briels (26) niet verwacht.

Inmiddels voetbalt de middenvelder uit Weert op het tweede niveau in Schotland. "Maar ik heb hier Nederlandse televisie en ik volg alles", zegt hij tegen L1.

Lees ook: Jordie Briels kiest voor Schots Dundee United

Pieken en dalen
Het verblijf van Briels in Sittard was er een van pieken en dalen. In vijf seizoenen speelde hij 153 wedstrijden voor de club, waarin hij acht keer scoorde. Twee keer mocht hij even dromen van promotie naar de eredivisie; in zijn eerste twee seizoenen haalde Fortuna Sittard de play-offs. Daarin ging de club echter kopje onder.

Keldervoetbal
Daartegenover stonden drie seizoenen keldervoetbal. Briels en zijn ploeggenoten eindigden als twintigste, negentiende en zeventiende (na puntenaftrek) in de Jupiler League. Het zou een eventueel kampioenschap extra mooi maken. "Ik ben zeker verrast, maar ik gun de spelers en supporters het beste. Het zou mooi zijn als ze kampioen worden."

Lees ook: Fortuna Sittard pakt volle buit op weg naar promotie

Nieuwe uitdaging
Zelf koos Briels afgelopen zomer voor het avontuur. "Ik speelde al vijf seizoenen bij Fortuna en ik was toe aan iets nieuws. Uiteindelijk kwam in het nieuws dat de club niet met me verder wilde, wat niet klopte. We hebben om de tafel gezeten voor een nieuw contract, maar we zijn er niet uitgekomen." Daarop trok hij naar Dundee United.

Foto: Facebook / Jordie Briels

Sterke start
Het leven in Dundee, één van de grootste steden van Schotland, bevalt hem goed. "Als voetballer heb je hier niets te klagen", zegt Briels. Sportief gaat het iets minder. Na een sterke start, met een reeks basisplaatsen en goede resultaten, gooide een vervelende blessure roet in het eten.

Helemaal hersteld
"Dit was mijn eerste lange blessure, heel vervelend. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld. Ik ben erbij tijdens het belangrijkste gedeelte van het seizoen. We moeten promoveren via de play-offs. Nu wil ik de laatste periode hier knallen en dan kijken wat de toekomst brengt."

Onzekere toekomst
Want die toekomst, die is nog onzeker. Zijn contract loopt deze zomer af en Briels heeft nog geen idee wat de plannen van de club zijn. "Misschien blijf ik wel hier. Dat zal afhangen van de resultaten en van het laatste gedeelte van het seizoen. Ik sta overal voor open, maar het buitenland bevalt me goed moet ik zeggen."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen