Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lof voor Fortuna Sittard vanuit Schotland: 'Verrast'

Geplaatst opzaterdag 14 april 2018 - 6:30

Hij speelde vijf seizoenen voor Fortuna Sittard en saai was het in die periode nooit. Maar dat zijn oude ploeg dit seizoen de titel kan pakken, had ook Jordie Briels (26) niet verwacht.

Inmiddels voetbalt de middenvelder uit Weert op het tweede niveau in Schotland. "Maar ik heb hier Nederlandse televisie en ik volg alles", zegt hij tegen L1.

Lees ook: Jordie Briels kiest voor Schots Dundee United

Pieken en dalen
Het verblijf van Briels in Sittard was er een van pieken en dalen. In vijf seizoenen speelde hij 153 wedstrijden voor de club, waarin hij acht keer scoorde. Twee keer mocht hij even dromen van promotie naar de eredivisie; in zijn eerste twee seizoenen haalde Fortuna Sittard de play-offs. Daarin ging de club echter kopje onder.

Keldervoetbal
Daartegenover stonden drie seizoenen keldervoetbal. Briels en zijn ploeggenoten eindigden als twintigste, negentiende en zeventiende (na puntenaftrek) in de Jupiler League. Het zou een eventueel kampioenschap extra mooi maken. "Ik ben zeker verrast, maar ik gun de spelers en supporters het beste. Het zou mooi zijn als ze kampioen worden."

Lees ook: Fortuna Sittard pakt volle buit op weg naar promotie

Nieuwe uitdaging
Zelf koos Briels afgelopen zomer voor het avontuur. "Ik speelde al vijf seizoenen bij Fortuna en ik was toe aan iets nieuws. Uiteindelijk kwam in het nieuws dat de club niet met me verder wilde, wat niet klopte. We hebben om de tafel gezeten voor een nieuw contract, maar we zijn er niet uitgekomen." Daarop trok hij naar Dundee United.

Foto: Facebook / Jordie Briels

Sterke start
Het leven in Dundee, één van de grootste steden van Schotland, bevalt hem goed. "Als voetballer heb je hier niets te klagen", zegt Briels. Sportief gaat het iets minder. Na een sterke start, met een reeks basisplaatsen en goede resultaten, gooide een vervelende blessure roet in het eten.

Helemaal hersteld
"Dit was mijn eerste lange blessure, heel vervelend. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld. Ik ben erbij tijdens het belangrijkste gedeelte van het seizoen. We moeten promoveren via de play-offs. Nu wil ik de laatste periode hier knallen en dan kijken wat de toekomst brengt."

Onzekere toekomst
Want die toekomst, die is nog onzeker. Zijn contract loopt deze zomer af en Briels heeft nog geen idee wat de plannen van de club zijn. "Misschien blijf ik wel hier. Dat zal afhangen van de resultaten en van het laatste gedeelte van het seizoen. Ik sta overal voor open, maar het buitenland bevalt me goed moet ik zeggen."

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen