Overslaan en naar de inhoud gaan

Lockdownfilm met Huub Stapel blijkt hit

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2020 - 16:08

De film 'Op gepaste afstand' met onder andere acteur Huub Stapel uit Tegelen blijkt een groot succes op streamingdienst Pathé Thuis.

85.000 mensen bekeken de film op de streamingdienst, meldt RTL Boulevard. Als de romantische film in de bioscopen had gedraaid, was bijna de status Gouden Film bereikt.

Ontluikende liefde tijdens lockdown
In de film, die conform RIVM-richtlijnen is opgenomen, spelen naast Stapel ook acteurs Noortje Herlaar en Tibor Lukács. Het verhaal gaat over twee mensen die elkaar ontmoeten in Tilburg tijdens de intelligente lockdown. Het stel groeit naar elkaar toe, maar moet rekening houden met de coronamaatregelen.

Doventolk en social distance-manager
Een op de zes kijkers koos voor een versie met een gebarentolk die de dialogen voor doven en slechthorenden duidelijk maakt. Irma Sluis, de vaste gebarentolk voor de persconferenties van het kabinet, werd daarvoor ingevlogen. Vanwege de omstandigheden werd de functie 'social distance-manager' in het leven geroepen. Hun taak: acteurs en crewleden op anderhalve meter afstand houden. De film is nog tot 1 juni gratis te zien op het streamingsplatform

Maastrichtste coronafilm
Toneelgroep Maastricht kwam begin deze maand met de komische thriller Lockdown. Ook hier speelt de coronacrisis een rode lijn in het verhaal. Die film is nog tot 5 juni te zien via streamingdienst Picl.

Lees ook: Limburgse video call-thriller over lockdown online te zien

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen