Overslaan en naar de inhoud gaan

Lockdown-verveling levert sprookjesboek op

Geplaatst opwoensdag 27 oktober 2021 - 20:07

De zussen Tonny (81) en Gea (80) uit Geleen en Maastricht hebben in de coronatijd niet stilgezeten. Tonny schreef een sprookje en Gea maakte er de illustraties bij.

Ze waren jarenlang in het onderwijs werkzaam en weten ook door hun eigen kinderen en kleinkinderen wat de jeugd aanspreekt. Het resultaat: Heksje Krikkekrak.

Boekje
Tonny heeft in het verleden vaker verhalen geschreven, maar die verdwenen onder in de bureaulade. Nu is het er eindelijk van gekomen. In eigen beheer hebben ze het boekje uitgegeven.

"We hebben het eerst voorgelezen aan een paar kinderen en ze reageerden enthousiast", zegt Gea. "Het boekje verkopen we via ons eigen netwerk. Ook de supermarkt bij ons in de buurt op Sint Pieter in Maastricht heeft het in de verkoop genomen. En het wordt ook verkocht."

Voorleesmiddag
Woensdagmiddag gingen er enkele exemplaren over de toonbank tijdens een voorleesmiddag in de Leeswinkel in Geleen. Daar zong Tonny nog het liedje dat ze maakte voor het boekje. "Onze vader was een musicus die ook dichtte en schreef, dus we hebben het niet van een vreemde", zegt Tonny.

Op de kaft van het boekje staat naast de titel een grote '1'. Dat betekent dat er nog een deel 2 in het vat zit. Tonny en Gea hebben de smaak te pakken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen