Overslaan en naar de inhoud gaan

Lockdown: minder beveiligers op de been in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 18 december 2020 - 16:12

In de binnenstad van Maastricht worden komend weekend minder beveiligers en hospitality guides ingezet om bezoekers op de coronamaatregelen te wijzen.

Ook worden de dranghekken en tekstkarren daar waar het kan weggehaald, zo schrijft burgemeester Annemarie Penn-te Strake in een brief aan de gemeenteraad.

Slag om de arm
Vanwege de harde lockdown verwacht het stadsbestuur dat het minder druk gaat worden dan de afgelopen weken. Ondanks dat het gros van winkels dicht is, houdt Penn toch een slag om de arm. 'Wat de lockdown betekent voor ons centrum, is moeilijk te voorspellen', schrijft ze. 'Aan de andere kant blijven er wel nog winkels open, biedt de horeca take-away en is ons stadshart natuurlijk ook de moeite waard om te bezoeken als niet alle winkels open zijn.'

Afschalen
Daar waar kan wordt in ieder geval al afgeschaald. Tijdens de drukke weekenden waren zeven beveiligers, vijf hospitality guides en twee handhavers op de been. Daarnaast waren ook nog twee handhavers op afroep beschikbaar. De tijdelijke toiletten bij Mosae Forum en in de Vrijthofgarage blijven voorlopig geopend.

Penn schrijft tenslotte dat het stadsbestuur de situatie komend weekend aankijkt om van daaruit de maatregelen indien nodig aan te passen.

Maatregelen
Het laatste weekend van november werd de stad overspoeld door kooptoeristen. Het was op een gegeven moment zo druk dat Penn heeft overwogen de stad te sluiten. Zo ver kwam het uiteindelijk niet. Wel werden daarna aanvullende maatregelen getroffen.

Lees ook: Burgemeesters: zoek grenzen coronamaatregelen niet op

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen