Singles nav daten na lockdown (4 aug 2021)

Daten na lockdown: liefde ziet weer kans zonder mondkapje

Het aantal inschrijvingen is flink toegenomen merkt relatiebureau Mens en Relatie uit Blerick. "Mensen kunnen elkaar weer ontmoeten en in de ogen kijken. Dat is belangrijk bij het ontdekken van een nieuwe relatie."

07-07 ONLINE ITEM VERSOEPELINGEN VOOR MENSEN MET AUTISME.Copy
Terug naar normaal: zo voelt dat voor mensen met autisme

De mondkapjes zijn af en een terrasje pikken kan volop deze zomer. Voor veel mensen is het een feest om weer wat leven in de brouwerij te hebben, maar voor mensen met autisme is het toch nog wennen.

Edit - Annemarieke en Werner met hun trouwakte
Trouwen in coronatijd: 'Tot drie keer toe moeten verzetten'

Tijdens de lockdowns zijn veel huwelijken in Limburg niet doorgegaan en verzet. En dat bleef niet bij één keer een nieuwe huwelijksdag prikken.

DeWolff treedt weer op voor publiek in theater Heerlen
Eindelijk: DeWolff speelt voor publiek in Parkstad Theater

Zo’n 4900 lange uren waren de deuren gesloten van Parkstad Limburg Theaters in Heerlen. Zaterdag stopt de teller en mag de Geleense band DeWolff losgaan op het podium, eindelijk met een publiek tegenover zich.

Heropening middelbare scholen Broekhin (31 mei 2021)
Scholen weer open: 'Twee tests per week is te veel'

Ondanks dat het maandagochtend is, zijn er veel lachende gezichten te zien op het Broekhin College in Roermond. "Eindelijk weer samen pauzeren en naast elkaar zitten in de les. Dat heb ik echt gemist", vertelt een leerling.

Terras weer open Heerlen, bier, pils (28 apr 2021)
Geen incidenten bij heropening terrassen

De heropening van de terrassen nadat de horeca vanwege de coronacrisis maandenlang gesloten is gebleven, is woensdag rustig verlopen.

Doodziek in lockdown Kerkrade (23 maart 2021)
Doodziek in lockdown: 'Houd je aan de maatregelen'

De rek is er bij veel mensen wel een beetje uit nu de lockdown steeds langer aanhoudt. Maar wat als je al je hele leven in lockdown zit? Dan kijk je er toch heel anders naar. Zo ook de 25-jarige Kyara Slenter uit Kerkrade.

Zwemles hervat 16 mrt 2021
Zwemles hervat: wennen voor ouders en kinderen

Het is wennen op de eerste dag in drie maanden dat er weer zwemles gegeven mag worden. Ouders die te vroeg komen moeten buiten wachten, en mensen die denken hun kinderen in het water aan de slag te zien komen bedrogen uit.

Foto: Kinderspeelboerderij moet dicht maar openbare speeltuin mag open (7 mrt 2021)
Openbare speeltuin is open, maar speelboerderij moet dicht

Lambert en Cindy Frijns hebben jaren gewerkt om hun kinderspeelboerderij in Valkenburg te verwezenlijken. Maar zij moeten de deuren gesloten houden. "Terwijl de parken en openbare speeltuinen volstromen bij de eerste zonnestralen." En de ondernemers komen niet in aanmerking voor financiële steun.

Edit - foto kat Japie
Video: Kat Japie schiet in de stress van de lange lockdown

Kat Japie heeft het maar knap moeilijk met de langdurige lockdown, zozeer zelfs dat ie helemaal in de stress is geschoten.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten