arts, dokter, ziekenhuis (stock)

Ziekteverzuim Zuyderland stijgt: 'Laat lockdown niet los'

Het is nog steeds erg druk in de Limburgse ziekenhuizen. Het ziekteverzuim bij Zuyderland loopt op, zegt bestuursvoorzitter David Jongen.

Volker Hackert 2
GGD-arts: 'Nu versoepelen leidt tot derde golf'

Een versoepeling van de coronamaatregelen zou onverstandig zijn. Dat zegt Volker Hackert van de GGD Zuid Limburg dinsdag in L1mburg Centraal.

Corona liveblog coronavirus
Teruglezen: Weer minder (opgenomen) coronagevallen

Hoewel het aantal besmettingen licht daalt, stromen de ziekenhuizen vol met coronapatiënten en komt ook de reguliere zorg in de knel. In de strijd tegen het coronavirus zijn strengere maatregelen ingesteld, waardoor we nu in een gedeeltelijke lockdown zitten.

matrixbord alleen samen krijgen we corona onder controle (stock)
'Kabinet neemt terecht nieuwe coronamaatregelen'

Liefst 80 procent van de Nederlanders vindt het terecht dat het kabinet met nieuwe coronamaatregelen is gekomen.

Christian Hoebe (11 aug 2020)
'Ondanks lichtpuntjes komen er strengere maatregelen'

Er is geen ontkomen aan extra coronamaatregelen, volgens Christian Hoebe, arts infectieziektebestrijding bij de GGD Zuid-Limburg en lid van het Outbreak Management Team.

Annemarie Penn (29 mrt 2020)
Penn: 'Wacht nog één à twee dagen met nieuwe maatregelen'

De meeste burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's willen de coronacijfers de komende dagen nog even afwachten voor er strengere maatregelen moeten worden doorgevoerd.

stock thuiswerken
Grote zorgen over sluiting scholen: voorkom totale lockdown

Als het aantal nieuwe coronagevallen blijft stijgen, komen we mogelijk in een volledige lockdown terecht. Ook de scholen zullen dan hun deuren weer moeten sluiten. Werkgevers, scholen en professionals maken zich hier grote zorgen over.

verpleeghuizen manifest corona rollator (niet hergebruiken) (12 okt 2020)
'Familiebezoek belangrijker dan mijn gezondheid'

Jos van der Minnen is er duidelijk over: hij wil geen lockdown van het verpleeghuis meer meemaken. "Ik ben 95 jaar en heb dus niet meer zolang. Kinderen en kleinkinderen zijn dan belangrijker."

mingus (25 sep 2020)
Corona raakt mensen met een handicap dubbel zo hard

Koning Willem-Alexander zei het al in de troonrede: "Corona raakt ons allemaal. Mensen met een beperking vaak nog harder dan anderen." Voor het gezin van Mingus Cox (30), was het meteen schakelen in maart.

Zorg Ouderen Dementie
Zorgcentrum Vroenhof in Kerkrade sluit deuren na besmetting

Zorgcentrum Vroenhof in Kerkrade gaat tijdelijk op slot voor bezoekers nadat een van de bewoners besmet is geraakt met het coronavirus.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten