iStock-1278266036

Groot verschil huizenprijzen tussen wijken in Venlo en Weert

Het verschil in huizenprijzen tussen goedkopere en duurdere wijken binnen een gemeente is in Limburg het grootst in Venlo en Weert.

Obesitas overgewicht gewicht
Koploper: Ruim helft Zuid-Limburgers is te zwaar

Ruim 54 procent van de inwoners van Zuid-Limburg heeft overgewicht. Bijna 18 procent kampt zelfs met ernstig overgewicht, ofwel obesitas. Zuid-Limburg is daarmee de koploper van Nederland.

ANP-410160557
Nederlandse gasten vinden Limburg ook in coronacrisis wel

Ruim 935.000 toeristen sliepen in het tweede kwartaal van dit jaar in een Limburgs hotel, vakantiepark of camping. Dat zijn er zo'n 20 procent minder dan in 2019. De overnachtingen werden vooral geboekt door Nederlandse gasten.

stock hangjongeren hangjeugd jongeren jeugd
Fors meer klachten over hangjongeren

De Limburgse politie krijgt steeds meer klachten over jongeren die overlast veroorzaken. In de eerste helft van dit jaar ging het om 2824 meldingen. In dezelfde periode in 2019 waren dat er 1662.

woningbouw stockfoto (17 nov 2020)
Aantal huizen steeg in Roermond relatief het hardst

In Roermond kwamen er in het eerste halfjaar relatief de meeste huizen bij. Het aantal steeg daar met ruim 4 procent tot bijna 29.000.

Mensen, lopen, bevolking
CBS: Maastricht krimpt terwijl Peel en Maas juist in trek is

Van alle Limburgse gemeenten is het aantal inwoners in Maastricht de eerste helft van dit jaar het sterkst gedaald. Eind juni waren er bijna 800 Maastrichtenaren minder dan begin januari.

iStock-1215294103
Aantal coronabesmettingen verdubbelt binnen een week

Het aantal coronabesmettingen in Limburg is binnen een week verdubbeld. In totaal werden 3074 mensen in de provincie positief getest.

Hennepplantage bedrijventerrein Kampershoek in Weert (13 apr 2021)
Aantal ontmantelde hennepkwekerijen licht gedaald

De politie heeft afgelopen jaar 419 hennepkwekerijen ontmanteld in Limburg. Dat zijn er achttien minder dan een jaar eerder.

Zelfdoding
CBS: Vorig jaar stijging aantal zelfdodingen in Limburg

In 2020 beroofden meer mensen in Limburg zichzelf van het leven dan een jaar eerder.

Inbreker, inbraak, indringer, dief, diefstal (stock)
Aantal inbraken bijna gehalveerd in herfst en winter

Inbrekers hebben de afgelopen herfst- en wintermaanden fors minder vaak hun slag geslagen dan voorgaande jaren. In Limburg halveerde het aantal woninginbraken bijna.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten