stock ergernis auto automobilist verkeersruzie

Vooral Limburgers ervaren verkeersoverlast in eigen buurt

Limburgers ervaren veel verkeersoverlast in hun eigen buurt. Ze ergeren zich aan parkeerproblemen, agressief rijgedrag en mensen die te hard rijden.

stock corona anderhalve meter afstand houden
Twee op tien Limburgers gaan soepeler met coronaregels om

Bijna twee op de tien Limburgers gaan inmiddels soepeler met de regels om die vanwege het coronavirus door de overheid zijn ingesteld, dan aan het begin van de lockdown.

corona inkomen (11 apr 2020)
Coronacrisis baart vooral Limburgers financieel zorgen

Vooral Limburgers zien de coronacrisis als ernstige bedreiging voor hun inkomen. Uit een enquête van Kieskompas, in opdracht van LocalFocus, blijkt dat iets meer dan een op de drie Limburgers (36,3 procent) zich grote zorgen maakt over zijn of haar financiële situatie.

stock koeien weidegang
Helft Limburgse koeien mag de wei weer in

De astronomische lente is vrijdag begonnen en dat betekent dat de koeien weer naar buiten worden gelaten. Iets meer dan de helft van de Limburgse koeien mag weer buiten grazen.

Leeg café bar horeca verlaten gesloten
Horecarijk Limburg zwaar getroffen door coronasluiting

Omdat Limburg in vergelijking met de rest van Nederland veel horeca kent, wordt deze provincie zwaar getroffen door de coronamaatregelen die dit weekeinde werden afgekondigd.

stock bellen telefoneren telefoon anoniem
Limburgers tippen vaak anoniem: meeste tips over drugs

De Limburgse politie kreeg vorig jaar 1.735 anonieme tips binnen bij Meld Misdaad Anoniem. Dat is 15,4 procent meer dan een jaar eerder.

hotel vakantie koffers, hotelkamer, reizen (stock)
Limburg ontving vorig jaar weer meer toeristen

Toeristen uit eigen land en daarbuiten wisten Limburg vorig jaar beter te vinden. In totaal overnachtten zo'n 4,2 miljoen gasten in hotels, pensions, huisjes, groepsaccommodaties of op campings.

iStock-1136810581
Schrikkeldag: 638 Limburgers vieren vandaag hun verjaardag

Het is vandaag 29 februari, schrikkeldag. Een bijzondere datum, want dit komt maar eens in de vier jaar voor. Er zijn vandaag 638 Limburgers jarig.

Zoepkoel (22 feb 2020)
Feestvierders geven honderden euro's uit tijdens carnaval

Limburgse feestgangers geven al snel een paar honderd euro uit tijdens carnaval. Aan alcohol, eten en het pèkske natuurlijk.

stock bier festival
Hoeveel kost een biertje met carnaval?

De prijzen voor een biertje lopen in Limburg tijdens carnaval flink uiteen, dat blijkt uit een inventarisatie van L1.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV