Coronacijfers_HD

Besmettingen dalen voorzichtig, maar ziekenhuisopnames niet

De afgelopen zeven dagen zijn 2.632 nieuwe gevallen van het coronavirus in Limburg gemeld bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Maastricht Aachen Airport (25 sep 2019)
Fors minder passagiers op Maastricht Aachen Airport

In het derde kwartaal van dit jaar reisden 35.281 reizigers van en naar vliegveld Maastricht Aachen Airport. Dat is 82,8 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

verwarde personen stockfoto (14 feb 2020)
Steeds meer overlast door verwarde mensen

Het aantal meldingen over verwarde personen blijft stijgen. In de eerste helft van dit jaar kwamen er 3.369 meldingen bij de Limburgse politie binnen. Dat zijn er bijna 400 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

uitvaart, overlijden, overleden, crematie, begrafenis (stock)
Tweede golf: (nog) geen piek in sterfgevallen in Limburg

Er is in Limburg vooralsnog geen nieuwe piek zichtbaar in het aantal sterfgevallen. Landelijk kwamen er wel meer mensen te overlijden vanwege de tweede golf van de corona-epidemie.

iStock-1047985270
Aantal Limburgse tienermoeders in tien jaar tijd gehalveerd

Limburg telt steeds minder tienermoeders. In de afgelopen tien jaar is dat aantal gehalveerd: van 179 in 2011 naar 89 bij de start van dit jaar.

Steekwapen mes
Limburg doet niet mee aan stijging steekpartijen

Limburg gaat niet mee in de landelijke stijging van het aantal steekpartijen.

Echtscheiding
Parkstedelingen hebben vaak scheiding achter de rug

De gemeente in Limburg waar verhoudingsgewijs de meeste gescheiden mensen wonen, is Heerlen. Ook landelijk gezien gaat de stad aan kop.

stock huurwoning te huur huurprijzen
Grootste stijging huurprijzen in zes jaar in Limburg

De huurprijzen van Limburgse woningen zijn in juli 2020 met gemiddeld 2,6 procent omhoog gegaan ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste stijging sinds 2014.

stock drugsgebruik drugs
Veel overlast door drugsgebruik en -handel in grensregio's

Veel Limburgers zien dat er wel eens drugs wordt gebruikt of verhandeld in hun eigen buurt. Met name in de grensregio krijgen inwoners hier vaak mee te maken en ervaren ze er veel overlast door.

Hotels Hotel Hotelovernachting
Fors minder toeristen bezoeken Limburg door coronacrisis

Hotels, campings en andere toeristische accommodaties zijn in Limburg hard geraakt door de coronacrisis. Het aantal gasten nam in onze provincie met ruim 70 procent af.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten