Hennepplantage bedrijventerrein Kampershoek in Weert (13 apr 2021)

Aantal ontmantelde hennepkwekerijen licht gedaald

De politie heeft afgelopen jaar 419 hennepkwekerijen ontmanteld in Limburg. Dat zijn er achttien minder dan een jaar eerder.

Zelfdoding
CBS: Vorig jaar stijging aantal zelfdodingen in Limburg

In 2020 beroofden meer mensen in Limburg zichzelf van het leven dan een jaar eerder.

Inbreker, inbraak, indringer, dief, diefstal (stock)
Aantal inbraken bijna gehalveerd in herfst en winter

Inbrekers hebben de afgelopen herfst- en wintermaanden fors minder vaak hun slag geslagen dan voorgaande jaren. In Limburg halveerde het aantal woninginbraken bijna.

homohuwelijk
Twintig jaar homohuwelijk: meeste echtparen in Maastricht

In Maastricht komen homohuwelijken naar verhouding het meest voor van Limburg. Zo'n 27 van de 1.000 echtparen zijn van hetzelfde geslacht.

Woningbrand Roermond - 14 aug 2020
Limburgse brandweer veel vaker uitgerukt voor woningbrand

De Limburgse brandweer rukte in 2020 veel vaker uit voor een woningbrand. Vorig jaar kwam de brandweer 414 keer ter plaatse bij een melding voor brand in een huis. In 2019 gebeurde dat nog 306 keer.

thuis werken, thuiswerken, teams, zoom, skype, laptop, home office, (stock)
Werk zoveel mogelijk thuis: hoe doen we het in Limburg?

In een jaar tijd heeft zich in ons land een ware thuiswerkrevolutie voltrokken. Noodgedwongen, vanwege de coronapandemie. Het dringende advies van minister-president Mark Rutte om zoveel mogelijk thuis te werken wordt in onze provincie goed opgevolgd.

Huis verkocht (17 nov 2020)
Limburgse koopwoningen nooit eerder zo duur

De huizenprijzen in Limburg zijn afgelopen jaar het sterkst gestegen in bijna twintig jaar. De gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning is in 2020 toegenomen tot bijna 264.000 euro.

Overleden
Sterftecijfer daalt: minder Limburgers overleden dan normaal

Het aantal sterfgevallen lag afgelopen week voor het eerst sinds half september lager dan het aantal dat normaal is voor de tijd van het jaar. Er kwamen vorige week 263 Limburgers te overlijden.

Inbraak Inbreker
Flink minder woninginbraken, behalve in Gulpen-Wittem

Vorig jaar zag de politie de traditionele criminaliteit flink dalen. In bijna alle Limburgse gemeenten werden minder woninginbraken gemeld bij de politie. Alleen in Gulpen-Wittem was een stijging van het aantal woninginbraken zichtbaar.

stembureau
Limburg ondervertegenwoordigd op kieslijst Kamerverkiezingen

Op de kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen is Limburg fors ondervertegenwoordigd. Limburg levert in totaal 59 kandidaten voor de Tweede Kamer op een totaal van 1582 namen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane