Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Lobby Songfestival: 'Maastricht staat met 1-0 voor'

Geplaatst opwoensdag 22 mei 2019 - 11:14

AVROTROS-baas Eric van Stade zegt dat Maastricht zeker kans maakt op het binnenhalen van het Eurovisie Songfestival. "Jullie staan nu al met een punt voor", aldus de directeur.

Een team van L1 is woensdag in Hilversum om te 'lobbyen' voor de komst van het evenement naar Limburg. Hiervoor zijn ze goed voorbereid: ze zijn op pad met vlaai en geheel in stijl gekleed.

Meer duidelijkheid
De omroepbaas zegt druk bezig te zijn met de voorbereidingen. "We krijgen heel veel aanmeldingen, heel veel steden willen dit organiseren. We zijn hard bezig met het opstellen van eisen. De steden kunnen zich op basis daarvan gaan inschrijven. We hopen dat op korte termijn rond te hebben. Maandagmorgen hebben we de eerste vergadering gehad. We hopen binnen enkele weken meer duidelijkheid te hebben."

Lees ook: Eurovisie Songfestival in Maastricht: hoe realistisch is het?

'Een prachtig affiche'
Op de vraag of Maastricht kans maakt om er met de eer vandoor te gaan antwoordt Van Stade: "Natuurlijk maakt Maastricht een kans. We hebben goede ervaringen met Maastricht. Ik heb Dominoday daar geproduceerd en dat was een geweldige ervaring. We weten wat daar wel en niet kan. En Maastricht is een prachtige stad, een prachtige plaatje en een prachtige affiche voor Nederland."

Video: L1

Tweede plaats
Maastricht is ook de stad waar het verdrag van Europa is getekend. "Het gaat echter om de locatie, wat kunnen jullie daar bieden. Dat is heel belangrijk, maar het komt op de tweede plaats", aldus de omroepbaas. "De infrastructuur moet goed zijn en de beveiliging moet geregeld kunnen worden."

Een punt voor
De uit Limburg meegebrachte vlaai viel in de smaak bij Van Stade. "Jullie staan nu al met een punt voor, met die lekkere vlaai. De anderen lopen nu ver achter", grapt hij.

Leuke overval
Frans Klein, directeur van de NPO, noemt de Limburgse L1 lobby een 'leuke overval'. "Fijn dat het Songfestival zo leeft in Nederland en dat ze uit alle windstreken komen aangewaaid om hun betrokkenheid kenbaar te maken. Dat is fantastisch. We willen er een evenement van maken waar heel Nederland bij betrokken is."

Het beste bod
"We zijn de voorwaarden voor de organisatie nog aan het opstellen", aldus Klein. "Door de omvang van het Songfestival is het van belang goed te kijken en te selecteren. Daarom willen we een eerlijke en open inschrijving organiseren waarbij het beste aanbod gaat winnen. Alles speelt een rol en het draait echt om het festival. Binnen nu en twee maanden moet het rond zijn", verwacht de directeur.

Video: L1

Groot voorstander
Onno Hoes, voormalig burgemeester van Maastricht en huidig interim burgemeester van Haarlemmermeer, is er 'groot voorstander' van dat het Songfestival naar Maastricht komt. "Dat is de enige plek in Nederland, naast Amsterdam, waar het zou kunnen. Maar Amsterdam is al zo vol en verwend. Ik zou zeggen, kies eens voor iets anders, heb lef in Nederland en kies voor Maastricht. Ik hoop iets voor Limburg te kunnen betekenen", aldus de burgervader. "Want het is van groot belang voor Maastricht en voor Limburg dat het Songfestival hiernaartoe komt. Alle faciliteiten zijn er. Als je iets vernieuwends wilt doen, echt iets Europees wilt neerzetten als Nederland, dan zou ik gewoon kiezen voor Maastricht. Maar je weet maar nooit waar ze voor kiezen."

Unieke gastvrijheid
Volgens Albert Verlinde zou het "fantastisch zijn als het Eurovisie Songfestival 'thuis komt' in Maastricht. Als lid van de raad van commissarissen van het MECC heb ik wel een beetje een dubbele pet op. Aan de andere kant vind ik dat oprecht. De hele basis van Europa ligt in 1992 in Maastricht, dus het is niet zo raar om daar het Songfestival te houden. De gastvrijheid van Limburg en Maastricht vind ik zo uniek, dat gevoel van met elkaar iets meemaken wat heel bijzonder is. Dat is het Songfestival, dat is Maastricht. Daarom horen ze bij elkaar. Ik vind eigenlijk dat iedereen zich sterk moet gaan maken voor het Eurovisie Songfestival in Limburg, in Maastricht", aldus de presentator.

T-shirt bij SBS
Albert Verlinde kwam zijn belofte na om het gekregen t-shirt te dragen tijdens de live-uitzending van 6 Inside. De presentator liet weten het bid van Maastricht te steunen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen